Ankara Barosu’ndan öldürülen avukat Bakırtaş için eylem

Ankara Barosu İstanbul’da silahlı saldırı sonucu öldürülen avukat Servet Bakırtaş için eylem yaptı. Açıklamada, "avukatlık mesleğinin ölümü göze alarak sürdürülmesi utanç” denildi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA – Avukatlar İstanbul’da silahlı saldırıda hayatını kaybeden Servet Bakırtaş için Ankara Adliyesi önünde eylem yaptı.

Ankara Barosu adına açıklama yapan Mehmet Eren Turan, avukatlık mesleğinin ölümü göze alarak sürdürülmesinin bir utanç olduğunu söyledi. Turan, şöyle devam etti:

“Her avukat ölümü bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Avukat ölümleri ya da saldırılar mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan öte bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da göstermektedir. Artık bildiriler yazmak yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor. Biliyoruz ki başımız sağ olmayacak. Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak. Avukat Sever Bakırtaş’ı düşünce dünyamızda şehit olarak taşıyacağız. Sözün bittiği yerdeyiz.”

‘HUKUK TANIMAZ, PERVASIZ ANLAYIŞLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Barolar Birliği Genel Sekreteri Veli Küçük ise avukat Servet Bakırtaş’ın tehdit ve engellenmeye çalışılmasına rağmen mesleğini yapmaya çalıştığını belirtti. Küçük, şunları kaydetti:

“Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz. Yıllardır yaşadığımız savunma mesleğinin her türlü olumsuzluklarla karşılaşma döngüsünde dün meslektaşımız Servet Bakırtaş da mesleğini yapma dolayısıyla hedef gösterildi. Sorumlular sadece tetiği çekenler değil. Bu olayın müsebbipleri bizi Meclis komisyonunda görmezden gelenler. Hukuk tanımaz, pervasız anlayışla mücadelemiz devam edecek.”

İstanbul’da cezaevinde 5 yıl hapis yatıp tahliye olan Abdullah Türkoğlu, kendisine tazminat davası açan Öznur Değer ve avukatı Servet Bakırtaş’ı öldürmüştü.