Ankara Büyükşehir’den ‘yol’ açıklaması: İddialar asılsız

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tepki çeken Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu projesine ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihalesi yapılan Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesine ilişkin açıklama yaptı. ODTÜ öğrencileri ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin tepki gösterdiği ve Melih Gökçek dönemi projesinin devam ettirildiğini belirttiği yola ilişkin yapılan açıklamada, “Bilkent Şehir Hastanesi-İncek Bulvarı yol bağlantısı çalışmaları hakkında kamuoyunda yer alan iddialar tamamen asılsızdır” denildi.

‘KİMİ ÇEVRELERİN ESKİ YÖNETİM VARMIŞ GİBİ DAVRANMALARI ÜZÜCÜ’

Özellikle gençlerden gelen bilgi talebini karşılamak ve ortak aklı önceleyen yönetim anlayışı gereği taraflarla bir araya gelinip konunun detaylıca anlatılacağını ve değerlendirileceğini belirten ABB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuzun yeni yönetim anlayışı gereği bir dayatma söz konusu olamayacağı gibi, kente zarar verecek herhangi bir faaliyet yapılması da mümkün değildir. Bu yüzden bir masa etrafında toplanıp ortak akıl ile karar verme süreci işletilecektir.

Bununla birlikte bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Ankara Büyükşehir Belediyesi artık iletişim kurulabilen, ortak aklı önceleyen, kentlilik bilinciyle hareket eden bir kurumdur. Eski yönetim, anlayışıyla birlikte değişmiştir. Buna karşın kimi çevrelerin hala bunu görmeyip kendilerini değiştirmedikleri ve eski yönetim varmış gibi davranmaları üzücü bir gerçektir. İletişim kurulmadan, gerçekler öğrenilmeden, önyargılarla ve basın kurumlarını sosyal medya üzerinden etiketleyerek “tık” popülizmi adına yapılan alışkanlıklardan da bazı çevrelerin vazgeçmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara, ranta karşı, dayatmacı değil kapsayıcı yönetim anlayışıyla yönetilmeye devam edilecektir.” (DUVAR)