Ankara Emniyeti: Doku ailesi gözaltına alınmadı, otele dönmeleri sağlandı

Dersim’de 873 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alınıp sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan ailesine ilişkin Emniyetten açıklama: Gözaltı söz konusu değil.

Polis Doku ailesine böyle 'müdahale' etmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dersim’de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, dün Adalet Bakanlığı önüne giderek randevu talebinde bulunmak istedi. Polisin engellediği ve gözaltına aldığı Doku’nun annesi, babası ve ablası sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.  

Aygül Doku yaşananları “Bizi hastaneden serbest bıraktılar. Tekrardan Adalet Bakanlığı’nın önüne gidiyoruz” sözleriyle anlattı.

ANKARA EMNİYETİ: GÖZALTI SÖZ KONUSU DEĞİL, AİLENİN OTELE DÖNMESİ SAĞLANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise ailenin gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını iddia etti.

Müdürlükten yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "5 Ocak 2020'de Tunceli'de kaybolan Doku'nun anne, baba ve kız kardeşi dün saat 14.40 sıralarında Adalet Bakanlığı önüne gelmiş, daha sonra 25 kişilik bir grubun, Doku ailesine sözde destek vermek üzere Bakanlık önüne gelmesiyle olayın kitlesel eyleme dönüştürülmeye çalışılmıştır. Bunun üzerine ailenin kaldığı otele dönmesi sağlanmıştır. Bu süreçte Doku ailesinin gözaltına alınması kesinlikle söz konusu değildir. Provokatif amaçlı bu tür asılsız paylaşımlara itibar edilmemelidir." (HABER MERKEZİ)