Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali'ne başvurular başladı

1. Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali, 15 – 18 Mayıs 2025'te Ankara'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de ilk kez yaban hayatı ile ilgili bir belgesel film festivali düzenlenecek. 15 – 18 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan 1. Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali’nin yarışma bölümüne başvurular başladı.   

Festival, Anadolu’nun yaban hayatına ulusal ve uluslararası alanda ilgi çekmek, doğa koruma çalışmalarına katkı sağlamak ve yaban hayatı belgeselciliğinin gelişimine destek olmak amacıyla düzenleniyor. Dünyanın birçok ülkesinden gelen yaban hayatı belgesellerini ve ekiplerini hem izleyiciyle, hem de profesyonel ya da amatör yaban hayatı belgeselcileriyle buluşturmak, dünyadaki yenilikleri takip etmek, bazı alanlarda öncü olmak ve işbirliklerine, ortak yapımlara vesile olmak hedefleniyor.

Dört gün boyunca belgesel film gösterimleri, film ekipleriyle söyleşiler, atölyeler ve seminerler gibi etkinliklerin yer alacağı festivalde, tüm dünyadan yaban hayatı belgesellerinin kısa ve uzun metraj kategorilerinde değerlendirileceği bir yarışma bölümü de olacak.

Yaklaşık yirmi yıl boyunca TRT’de yaban hayatı belgeselleri yapan yönetmen ve yapımcı Ece Soydam’ın kuruculuğunda, Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığıyla düzenlenen festival, Birleşmiş Milletler GEF Küçük Destek Programı (SGP), Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ve Ayten&Aycan katkılarıyla gerçekleşiyor.

Festival yarışmasına başvurular, 1 Temmuz – 16 Aralık 2024 tarihleri arasında, filmfreeway.com sitesi üzerinden açık olacak.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)