Ankara Valiliği ve AFAD saat vererek uyardı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Öğle saatlerinden sonra Ankara'da kuvvetli yağış beklendiğini duyuran valilik, sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından, Ankara Valiliği ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Valiliğin açıklamasında, "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

AFAD tarafından sosyal medyadan paylaşılan açıklamada ise, "Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın ve Mersin'in kuzeyi, Bolu’nun ve Sivas'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

'RİSKLİ ALANLARDAN UZAK DURUN'

Öte yandan, Ankara'da Ayaş, Kahramankazan, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde bugün şiddetli yağış beklendiğini de açıklayan AFAD, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulması gerektiğini belirtti:

"@meteoroloji_twi'den alınan bilgilere göre Ankara ili Ayaş, Kahramankazan, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde bugün şiddetli yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durması ve tedbirli olması önem arz etmektedir." (HABER MERKEZİ)