Ankara Valiliği: Yüz yüze eğitimde mevcut uygulama sürecek

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kent genelinde eğitim ve öğretimle ilgili 2 Mart'taki kararla düzenlenen mevcut uygulamanın devamına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi kamuoyu ile paylaşılan kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceği açıklamasında bulunmuştu. 

MEB, 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacağını dile getirmişti. Bakanlığın bu açıklamasından sonra da iller kendi risk durumlarını değerlendirerek, yüz yüze eğitim konusunda kararlarını almaya başladı.

Yüz yüze eğitim ile ilgili kararlarını açıklayan iller: 

ANKARA: MEVCUT DURUM SÜRECEK

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kent genelinde eğitim ve öğretimle ilgili 2 Mart'taki kararla düzenlenen mevcut uygulamanın devamına karar verdi. Bu durumda okul öncesi, ilkokul ile 8 ve 12’ler için yüz yüze eğitim sürecek. Destekleme ve yetiştirme kurslarında da yüz yüze eğitim olacak. 

ERZİNCAN: SINAVLARDAN SONRA UZAKTAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Mehmet Makas başkanlığında toplandı. Toplantıda tüm okul öncesi, ilkokul, 8. ve 12. sınıflarda eğitim yüz yüze ve seyreltilmiş olarak sürecek. Özel gereksinimli öğrenciler için tam zamanlı yüz yüze eğitim devam edecek. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim uygulaması ile 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları, hafta içi ve hafta sonu da dahil devam edecek.  

Ayrıca, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda daha önce oluşturulan sınav takvimi doğrultusunda 2. dönem 1. sınavları yüz yüze yapılmaya devam edecek. Sınavların bitimiyle birlikte 5 Nisan 2021 Pazartesi günü itibarıyla lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda ise 30 Mart 2021 Salı günü itibarıyla eğitim uzaktan olacak. 

GAZİANTEP: Okul öncesi eğitim kurumları ve özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okullarında yüz yüze eğitim tam zamanlı olacak. Birleştirilmiş sınıflı okullar, kırsal mahalle vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitim tam zamanlı. İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. 

Ortaokul 5, 6 ve 7 sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ile 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitimde. Hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitimde. 12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarında da eğitim yüz yüze olacak. Sınavlar, seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

ÇORUM: Ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildi.  

KIRŞEHİR: Birleştirilmiş sınıflı okullar ile köylerde, Kaman ilçesi Kurancılı beldesi, Çiçekdağı ilçesi Köseli beldesinde açık bulunan ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında tam zamanlı yüz yüze eğitime devam edilecek. İlkokullar haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Ortaokullarda 5, 6, 7. Sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitimde. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitime devam edecek. Lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime geçecek. Lise 12. sınıflar seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitimi sürdürecek. Destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitim sürecek. Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda devam edecek. (Ajans Bizim)