Ankara'da bir binada patlama meydana geldi

Ankara'da bir binada patlama yaşandı. Göçük altında kalan çok sayıda kişi kurtarıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin patlamada 2 kişinin vefat ettiğini, 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Keçiören ilçesindeki 3 katlı bir binada patlama meydana geldi. Kısmen çöken binada enkaz altında kalan 6 kişi ekipler tarafından göçükten çıkarıldı.

Habertürk Televizyonu'na açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok "İlk aldığımız bilgi şu: 3 yaralı var, 1 tanesinin durumu ağır gözüküyor. İtfaiye çalışıyor, altta başka kimse var mı diye. Bina kısmen boş. İnşallah daha fazla yaralı veya ölü yok temennimiz o" dedi.

Olay yerinde olduğunu aktaran Altınok, "Doğal gaz patlaması. Tüp diyorlar ama tüp bu kadar yoğun bir tahribat yapamaz. Yoğun bir tahribat var. Bir çocuk yeni çıkardılar şimdi. Binanın 4'te 1'i yıkılmış durumda" diye konuştu.

Yayın devam ederken yaralı sayısının 6 olduğunu söyleyen Altınok, "Şu an emniyet müdürümüz de olay yerinde 6 tane yaralı çıkarılmış durumda" ifadelerini kullandı.

A Haber’e bağlanan Ankara Valisi Vasip Şahin patlamaya ilişkin, “Kuvvetle muhtemel LPG gaz sıkışmasından kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Şu an kadar tespitlerimize göre 6 yaralımız var. Ekipler enkazda başka biri var mı diye arama yapıyorlar” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, itfaiye ekiplerinin çalışmasını devam ettiğini belirtti. 

Yavaş, "Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralı sayısının 6 olduğunu ve 2 kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti. 

Koca, Twitter paylaşımında "Ankara Keçiören’de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz" dedi.

Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Koca, ağır yaralı olan 2 çocuktan 1'nin vefat ettiğini duyurdu.

Olay yerindeki incelemesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Arkadaşlarımız enkazda titiz bir çalışma yürütüyor. Yaralılarımızdan maalesef Iraklı Türkmen aileden babayla küçük çocuğu vefat etti. 4 yaralımız 2 vefatımız var maalesef" dedi.

Binada 11 daire olduğunu aktaran Şahin, "Bu dairelerin bir kısmı boş, bir kısmında ikamet ediliyor. Yine belediye başkanımızın da söylediği gibi bu alan kentsel dönüşüme tabi tutulabilir alan ama maalesef bir sivil toplum kuruluşumuz tarafından mahkemeye götürüldüğü için çalışmaları durdurulan bir alan. Belediyemiz yine hukuki mücadelesini devam ettiriyor, inşallah buralarda en kısa zamanda kentsel dönüşüm sağlanarak vatandaşlarımızın daha güvenli binalarda oturması temin edilecek" şeklinde konuştu.

Patlamanın nedeniyle ilgili soruya Şahin, "Binada hem doğal gaz sistemi var hem de LPG kullanılıyor. Hangisinden kaynaklandığı ancak teknik incelemeden sonra anlaşılacak" yanıtını verdi.

Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor" paylaşımını yaptı.

Patlama ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.(HABER MERKEZİ)

Etiketler Ankara Keçiören