Ankara'da elektrik zirvesi: Geri adım gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketleriyle ile buluşacak. Elektrik faturaları ve fiyatlar görüşülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elektrik faturalarına gelen zamlar ve Türkiye'nin bir süredir gündeminde olan enerji kesintileri Ankara'da görüşülecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bakanlıkta elektrik dağıtım şirketlerinin sahipleri ve üst yönetimleri ile bir araya gelecek. Saat 14.00'te yapılacak toplantıya Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ve 21 bölgesel dağıtım şirketi yöneticileri ile bu şirketlerin üyesi olduğu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) yönetimi katılacak.

Toplantıda elektrik dağıtım şirketlerinin mali durumları, borç ve gelir gider tabloları masaya yatırılacak. Elektrik faturalarının düşürülmesi formülleri üzerinde de durulacak.

FATURALAR PROTESTO EDİLİYOR

Yeni yılla beraber gelen elektrik zamları birçok ilde vatandaşları sokağa dökmüştü. Özellikle iş yerleri kesilen faturalarında 5-6 haneli ücretlerle karşılaşmıştı.

Erdoğan, en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarının 7 kilovata, aylık tüketimi ise 150 kilovattan 210 kilovata çıkardıklarını açıklamasının ardından yeni düzenlemeye uygun adımlar atılacağını söylemişti.

Siyasetten sanatçılara esnaftan vatandaşa toplumun birçok kesimi zamların geri alınması yönünde çağrı yapmıştı.  

Elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemeyeceğini söylemiş ve "Erdoğan, 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar, bugünden itibaren hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

ŞİRKETLER SUNUM YAPACAK

Ankara'da gerçekleştirilecek toplantıda, doğal afetler ve ağır kış koşulları gibi durumlarda şirketlerin ne tür planlar yaptığı ve yol haritaları da değerlendirilecek. Şirketler hazırlıkları ve mevcut planları hakkında bakanlığa bilgi verecek. Toplantıda şirketlerin 2022 yılı yatırımları da görüşülecek. Şirketlerin yatırım planlarına yönelik sunum yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler elektrik toplantı