Ankara’da kaçak su kullanımına 9,6 milyon TL ceza

ASKİ kuraklık tehlikesine karşı kaçak su denetimlerini sıklaştırdı. 2021 yılında 11 bin 735 denetim yapan ASKİ, kaçak su kullanımı nedeniyle 9 milyon liranın üzerinde idari para cezası kesti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklık tehlikesine karşı Başkent’te kaçak suya karşı denetimlerini sıklaştırdı. Geçtiğimiz yıl toplam 11 bin 735 denetimde kaçak su kullanıldığını tespit eden ASKİ ekipleri, 3 bini aşkın tutanak tutarak 9 milyon 672 bin TL idari para cezası uyguladı.

KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI DENETİMLER SIKLAŞTI

ASKİ ekipleri 2021 yılında, 2 bin 990 adedi şebeke hatları, 209 adedi ise atık su hatlarındaki kaçaklar olmak üzere sahada toplamda 11 bin 735 denetim gerçekleştirdi.

Başkent’in dört bir yanında denetim gerçekleştirdiklerini belirten ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Tüm dünyayı tehdit eden kuraklık tehlikesine karşı sadece tasarruf önlemleri tek başına yetersiz kalır. Biz tasarruf önlemlerimizin yanı sıra kayıp ve kaçak su kullanımının da önünü keserek bu mücadeleye farklı açılardan da destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Dünyada artan kuraklık tehlikesine karşı kaçak su kullanımı konusunda vatandaşların da hassas olması gerektiğine dikkat çeken ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ise “Halkımızın çok büyük desteğini ve hassasiyetini görüyoruz. Onların ihbarları doğrultusunda direkt nokta atışı adrese giderek, yerinde tespit yapıyor ve kaçak kullanıma son veriyoruz. Kaçak su kullanımı olduğunu fark eden vatandaşlarımız, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesapları ya da 7/24 hizmet veren ‘(0312) 611 10 00’ numaralı ASKİ Müşteri hizmetlerine ihbarda bulunabilir. Kaçak su kullanmak demek sizin, bizim ve tüm Ankaralının hakkını gasp etmek demektir. Böyle bir durumu ihbar etmek bir vatandaşlık görevidir” bilgisini paylaştı. (DUVAR)