Ankara’da Newroz: Ülkede demokrasi bölgede barış

Ankara’da Newroz’un adresi Anıtpark oldu. Çok sayıda kitle örgütü temsilcisi Newroz mesajlarını alana taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Binlerce yıldır “dirilişin ve yeniden doğuşun” sembolü olarak kutlanan Newroz’un bu yıl Ankara’daki adresi Anıtpark oldu. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin, “Her Der Newroz, Her Dem Azadî” ve “Newroz Ateşiyle Özgürlüğe” şiarıyla gerçekleştirdiği Newroz kutlamasına çok sayıda kişi katıldı.

Maraş merkezli depremler nedeniyle davul ve zurnanın olmadığı Ankara Newroz’unda ağıtlar çalındı. Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi siyasi partilerin katıldığı Newroz’da, “Ülkede demokrasi bölgede barış” ve “Kapitalizmi Newroz ruhuyla enkaza çevireceğiz” pankartları taşındı.

‘NEWROZ’UN ÖZGÜRLÜĞÜN MÜJDESİ OLACAĞINA İNANIYORUZ’

Ankara’da polisin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen Newroz’a çok sayıda siyasi partinin pankartları alınmadı.

“Helalleşmek yok, hesaplaşmak var”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarının atıldığı Ankara Newroz’unda yapılan açıklamayı Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına Hüseyin Gökoğlu okudu. Maraş merkezli deprem nedeniyle yaşanan yıkımın sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu ifade eden Gökoğlu, “Dayanışma merkezlerine kayyım atayan bu iktidarın bize verecek hesabı var. Deprem büyük bir yıkım yarattı ama bize gösterdi ki bu toplum dayanışmayla ayakta ve dayanışmayla yaralarını sarmaya devam ediyor” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığını, 6284 sayılı kanunun tartışmaya açıldığını ifade eden Gökoğlu, “Her yerde direnen kadınların mücadelesi bu iktidarı tarihe gömecek” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

AK Parti ve küçük ortağı MHP’nin politikalarının İmralı’da tecrit politikalarıyla bağlantılı olunduğunu biliyoruz. Siyasi tutsaklar üzerinde uygulanan siyasi tecritlerin son olacağına, Newroz’un özgürlüğün müjdesi olacağına inanıyoruz. Newroz meydanları özgürlüğün sesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Newroz ateşi etrafında adaletin ve barışın sesini haykırıyoruz. Biji Newroz, yaşasın Newroz.”

.

‘HEPİMİZİN ÖFKESİ BİR’

Newroz mesajını okuyan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ise, “Hepimizin öfkesi bir. Ben buraya 6 Şubat’taki katliamın öfkesini kuşanarak geldim. Sözün bittiği yer değil, sözün başladığı yer burası. Asıl mücadelenin başladığı yer burası. Bugün, Türkiyeli işçi sınıfının emeğiyle Kürt halkının özgürlüğüyle birleştirme günü, biz bu isyan ateşini bugün burada yakacağız” ifadelerini kaydetti.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz Kürtçe mesajlarının ardından, "Biz geleceği 14 Mayıs'ta hep beraber kuracağız" dedi.

Etiketler ankara newroz