Ankara'daki bir hastada iki mutasyon birden görüldü

Ankara'dan korona virüsüne yakalanan bir hastada hem Brezilya hem İngiltere mutasyonunun birlikte görüldüğü öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona salgınında mutasyon virüsler yeni endişe kaynağı olurken, Ankara'daki bir vakada iki mutasyonun birden görüldüğü ortaya çıktı.

T24'ün haberine göre hastanın testleri sonucunda hem İngiliz, hem de Brezilya mutasyonu Covid-19 virüsü tespit edildi. Hastanın tedavisine de bu sonuçlara göre başlandığı öğrenildi.

ANKARA VALİSİ: 15 GÜN AĞIR VAKALAR ARTACAK 

Haberde ayrıca Ankara Valisi Vasip Şahin'in hafta sonunda internet üzerinden uzaktan görüşme sağladığı hastane yönetimlerine "Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak" değerlendirmesini yaptığı belirtildi. Şahin'in hastane yönetimlerinden destek beklediklerini ifade ettiği belirtildi. Çok kısa gerçekleşen görüşme sırasında Vali Şahin, artacak ağır hasta sayısına dikkati çekti. Şahin, önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısının artmasının beklendiğine dikkati çekti. Vali Şahin bu nedenle hastane yönetimlerinden destek olunmasını istedi.

BAKANLIK TALİMAT VERDİ

Vali Şahin’in bu mesajının ardından Sağlık Bakanlığı pandemi statüsündeki özel hastanelerden gerek servis, gerekse yoğun bakımlarına alınan vaka sayısının yüzde 10 artırılması talimatını verdi. Bakanlık ayrıca, devlet hastanelerinde görülen yoğunluk nedeniyle Covid-19 olmayan hastaların da yine özel hastanelerce alınarak tedavilerinin yürütülmesini istedi.  

Etiketler korona salgın mutasyon