Ankara'nın gündeminde Sinan Ateş Davası ve erken seçim var

1 Ağustos'a kadar çalışması planlanan Meclis'in bu haftaki gündemi yoğun. Yoğun olan haftanın gündemini derledik...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Temmuz olan ara verme tarihini ileri bir tarihe erteledi. 1 Ağustos'a kadar çalışması planlanan Meclis'in bu haftaki gündemi yoğun.

Genel Kurul'da Ulaştırma ve Sivil Havacılık teklifinin ele alınması beklenirken Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin de komisyon görüşmelerinin yapılması bekleniyor.

3 KRİTİK PAKET YOLDA

Meclis'e bu hafta sunulması ve ilgili komisyonlara sevk edilmesi beklenen başka teklifler de bulunuyor. Kamuda çoklu maaşı, kamu kurumlarının harcamalarını düzenleyen bir tasarruf paketinin bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Yurt dışı çıkış harcı, kurumlar vergisi gibi pek çok alanda vergi düzenlemeleri içeren yeni vergi paketininse kabineye sunulması ve kabinede onaylanmasının ardından Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Öte yandan bir süredir kamuoyunun gündeminde olan ve 9. Yargı Paketi'nin de bu haftanın son günü ya da bir sonraki hafta başında Meclis'e sunulması bekleniyor. Etki Ajanlığı düzenlemesinin çıkarıldığı Yargı Paketi'nin Anayasa Mahkemesi'nin verdiği sürenin dolması nedeniyle revize edilmesi gereken 30 civarında madde le sınırlı tutulabileceği ifade ediliyor.

Sokak Hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin ise Meclis'in yeniden mesaiye başlayacağı ekim ayında gündeme alınması bekleniyor.

YERLİKAYA KEFEK TOPLANTISINA KATILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çarşamba günü Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nunun toplantısına katılacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde salı ve çarşamba günleri de grup toplantıları gerçekleşecek.

AK PARTİ KAMPA GİRİYOR: MİNİ KABİNE REVİZYONU OLACAK MI?

AK Parti, bugün Kızılcahamam'da kampa girecek. 2 Temmuz'a kadar devam edecek 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' nda yerel seçim sonuçları ve parti çalışmaları değerlendirilecek, ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm gibi konular kapsamlı biçimde ele alınacak. Kamp esnasında ve sonrasında 'AK Parti'de değişim olacak mı, mini bir kabine revizyonu gerçekleşecek mi?' sorularının yanıtı aranacak.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI NASIL SÜRECEK?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim açıklamasının hem iktidar hem de muhalefet cephesinde nasıl karşılık bulacağı da yeni haftada konuşulacak gündemler arasında yer alacak.

İYİ PARTİ'DEKİ İSTİFA SONRASI GELİŞMELER NELER OLACAK?

İyi Parti’de Koray Aydın'ın istifasının ardından yaşanacak gelişmeler de bu hafta siyasetin önemli gündemleri arasında olacak.

SİNAN ATEŞ DAVASI'NIN İLK DURUŞMASI, 10 EKİM DAVASI'NDA KARAR GÜNÜ

Ankara'nın yargı gündemi de bu hafta yoğun olacak. Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun da katılması beklenen Sinan Ateş Davası'nın ilk duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülecek. Aynı gün 10 Ekim Davası'nda 'insanlık suçu' ile yargılanan sanık Erman Ekici hakkındaki kararın açıklanacağı duruşma yapılacak.