Anne Zuhal Akman: Ceza değil suça övgü

Ata Emre Akman'ın annesi Zuhal Akman, azmettirici babanın beraat etmesine tepki gösterdi, adaletsizliğin oğlunun ölümünden daha çok acı verdiğini belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sokakta bıçaklanarak öldürülen motokurye Ata Emre Akman cinayeti davasında sanık Erdoğan Özemir 24 yıl hapis cezası aldı, baba ise aynı davada beraat etti. Anne Zuhal Akman, İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, babanın beraat etmesinin adaletsizlik olduğunu belirtti, sanığın uyuşturucu etkisindeyken babası tarafından azmettirildiğini kaydetti. Anne Zuhal Akman'ın açıklamalarının bir bölümü şöyle: 

"Yazım üzerine anne Zuhal Akman, beni aradı.

‘24 yıl ceza Ata’nın yokluğundan daha vurucu’ dedi.

Katilin, babasının yarattığı tahrik ve rızayla cinayeti işlediğini söyledi. ‘Çocuklar aile rızasıyla 15 yaşında evlenebiliyorsa yetişkin olarak da yargılanmalı’ diye konuştu.

Azmettiricilikle suçladığı babanın cezalandırılması gerekirken, beraat ettirildiğini söyledi.

Siz gerekçeli kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ata'nın yokluğundan daha vurucu acı aslına bakarsanız bu.

24 yıl ceza…

Evet ve sadece yaşı 17 olduğu için… 15-18 yaşındaki çocuklar evlendirilebiliyorlar aile rızasıyla. Bu da babanın rızası dahilinde gerçekleştirilen eylem. 24 yılı kabul etmiyorum.

(...) 

Babanın onlarca suçtan kaydı var. Bu aile tablosunu nasıl yorumluyorsunuz?

Çocuk babasıyla olduğu dönemlerde zaten suç işliyor. Bütün tanık ve tarafların hepsi kriminal. Baba kendisine avukat tutuyor fakat oğluna tutmuyor. Çünkü kendisini kurtarması gerekiyor.

Size göre babanın cinayeteki rolü ne?

Azmettirici. Suç işlemeye tahrik ve ikna var. Çünkü bu adam her cezaevinden çıktığında Sultan Dönmez'in evinin önünde olay oluyor. Dönmez, dedi ki duruşmada ‘Orhan çok korkaktır. Kendisi hiçbir şey yapamaz, uyuşturucu verip insanlara yaptırır.’

O yüzden herhalde ‘Ya babama ya oğluma öldürteceğim’ demiş cinayetten önce

Evet. Yaptırdığı şeyler çünkü daha öncesinde.

Önce babası, Dönmez’i bıçaklıyor.

Sonra oğlunu göndermeye başlıyor. Buna da ceza verilmeliydi. Beraat etmemeliydi. İtiraz edeceğiz. İlk duruşmadan bir gün önce, 27 Haziran’da, baba ile oğlunu 10 dakika 33 saniye telefon görüşmeleri var. O görüşmenin içeriği yok. Ne konuşulduğunu bilmiyoruz." (YAZININ TAMAMI

(HABER MERKEZİ)