Antakya Medeniyetler Korosu İstanbul'da sahne alacak

6 Şubat'ta yaşanan Maraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye turnesi kapsamında 5 Eylül'de Kuruçeşme'de konser verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye turnesi kapsamında 5 Eylül'de Kuruçeşme Açık Hava Sahnesi'nde konser verecek. 

2008 yılında üç semavi dine ve altı farklı medeniyete sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gönüllülük esasına dayalı olarak kurdukları Antakya Medeniyeler Korosu Derneği, oluşturduğu koroyla yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar 2 bine yakın konser verdi. 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ ne aday gösterilen, iki kez Barış ve Kardeşlik Ödülü'nü alan dernek birçok ödül daha kazandı. 

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra koro üyelerinin neredeyse hepsinin birinci derecede yakınlarını kaybettiği, birçok koro üyesinin evleri ve iş yerlerinin yıkıldığı, koronun çalışmalarını yaptığı dernek binasının yıkıldığı, müzik aletleri ve kostümleri dahil tüm eşyalarının enkazda kaldığı bir sürecin ardından ayağa kalkan koro; Türkiye turnesine 8 Eylül'de Kuşadası ve 10 Eylül'de İzmir konserleriyle devam edecek.

5 Eylül'deki konserin biletlerine buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)