Antakya'daki Gezi anmasında arbede: Eylemciler polis çemberinde yürüdü

Hatay’daki Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’i vurulduğu yere anmak isteyenlere polisler izin vermedi. Daha sonra eylemciler polis çemberinde yürürken arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi Parkı eylemlerinin 9'uncu yılında Uğur Mumcu Meydanı’nda açıklama yaptı. Hatay’daki Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert de vuruldukları yerde anıldı.

“Gezi umuttur, umut direnişlerde sürüyor” pankartı açılan eylemde, sık sık “Gezi umuttur”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Ali, Ahmet, Abdullah kavgamızda yaşıyor”, “Katil polis hesap verecek” sloganları atıldı.

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki açıklamada Gezi’nin bitmediği, kadınların, işçilerin, Kürtlerin, Alevilerin tüm halkların mücadelesinde yaşadığı; Gezi’de katledilenlerin hesabının sorulacağı söylendi.

Açıklamanın ardından Armutlu Caddesi'nde Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın vuruldukları yere yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi. Armutlu Caddesi’nin trafik akışının bozulduğu gerekçesiyle polis ve eylemciler arasında yol boyunca arbede yaşandı.

Sloganlarla, polis çemberinde yürüyen kitle, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın vurulduğu yere karanfil bıraktı.