Antalya Şoförler Odası'ndan korsan taksi açıklaması: 'Haklıyken haksız duruma düştük'

Antalya Şoförler Odası, bir taksici ile korsan sürücü arasında geçen videonun gündem olmasıyla ilgili açıklama yaparak, "Haklıyken haksız duruma düştük" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da bir taksi şoförünün, bir korsan taksi şoförünü tehdit ettiği anları sosyal medyada yayınlamasının ardından gözaltına alınmasıyla ilgili Antalya Şoförler Odası Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

'KORSAN TAŞIMACILIK SADECE ANTALYA'NIN SORUNU DEĞİL'

Görüntülerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde yapmış olduğumuz korsan ile mücadele çalışmalarımızda haklıyken, bizleri haklı mücadelemizde, haksız duruma düşürecek bazı olaylar maalesef kamuoyuna yansımıştır.

Bazı durumlar hukuki gibi görünse de kanuni değildir. Bazı durumlar ise kanuni gibi görünse de hukuki değildir. Burada çok ince bir çizgi vardır. Hukuksuzluk yapan korsan taşımacılar, vergisini ödeyen taşımacı esnafımızdan kanunlara uymasını istemesi de işin başka bir boyutudur.

Şurası çok iyi bilinmelidir ki, biz ulaşım esnafı olarak hem hukuki zeminde, hem de kanunlar çerçevesinde ekmeğimize sahip çıkacağız.

Bizim net talebimiz TBMM'de korsan taşımacılık ile ilgili caydırıcı bir kanunun, yönetmeliğin ortaya konmasıdır. Talebimiz çok açık ve nettir. Korsan taşımacılık yapan kişinin aracının ve ehliyetinin trafikten men edilmesidir.

Korsan taşımacılık sadece Antalya’nın sorunu değildir.

Korsan taşımacılık Türkiye’nin sorunudur.

Yasadışı olan ulaşımın her türlüsü korsanlıktır. Korsanlık bir kez daha söylüyorum haydutluktur. Esnafın ekmeğine göz dikmektir. Bizim kültürümüzde, dinimizde hiçbir kimse ekmeği yere atmaz, üzerine basmaz. Fakat esnafımızın ekmeğinin üzerine basanlar var. Esnafımızın ekmeği ile çok kolay yoldan oyun oynayanlar var. Bizler Antalya Şoförler Odası yönetimi olarak asla buna müsade etmeyiz. Esnafımızın ekmeğinin üzerinde oyun oynatmayız. Hele ki KORSAN konusu üzerinden prim sağlamak isteyenlere izin vermeyiz. Korsanlık nasıl bir insanlık suçu ise, korsan konusu üzerinden prim sağlamak isteyenler de aynı suça ortaktır. Biz hakkımızı hukukumuzu, kanunlar çerçevesinde ararız ve mücadelemizi bu doğrultuda veririz.

'HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEMELİYİZ'

Kamuoyuna yansıyan bir taksici esnafımızın, korsan bir taşımacı ile tartışması bizleri haklı davamızda haksız bir duruma düşürmesine de asla izin vermeyiz. Bizler Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Fakat yeterli mi? Maalesef caydırıcı cezaların olmaması, kanunsuz bir şekilde kazanç sağlamak isteyen korsan taşımacıların iştahını kabarmaktadır. Korsanla mücadele her taksici esnafımızın, ulaşım esnafımızın önceliğidir. Lakin bu mücadele, odamızın çatısı altında legal yollardan yapılması gereken bir eylemdir. Antalya Emniyeti, Büyükşehir Belediyemiz ve odamız bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bunun dışında her türlü eylem korsan taşımacılık kadar, korsan bir mücadele olur.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan bir korsan sürücü ile taksici esnafımızın diyaloğunu kabul etmemiz elbette mümkün değildir. Fakat yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözü tam da bugünler için söylenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarına meydan okuyan bir yapı ile karşı karşıyayız. Kanun tanımaz yapılar, mağdur edebiyatı ile tüm Türkiye taksi esnafına meydan okumaktadır. Bu kanunsuzlara dur demek için, bugünden tezi yok, tüm yetkili makamların kapısını bir defa değil, kırk defa çalarak, bu korsan işine noktayı koyacağız."