Antalya yanıyor: Sahiller doldu

Meteorolojinin bugün için 45 derece sıcaklık beklediği Antalya'da park ve mesire yerleri boş kalırken sahillerde yoğunluk yaşanıyor.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulması beklenen Antalya'da, öğle saatlerinden önce sahiller doldu. Saat 11.00'de 41 derecelik sıcaklıkla en yüksek sıcaklık, Kepez ilçesinde ölçüldü.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya için bugün hava sıcaklığının 45 dereceyi bulacağı uyarısında bulundu. DHA'nın haberine göre sabah erken saatlerde güne 35 derece sıcaklıkla başlayan kentte, saat 11.00'i gösterdiğinde sıcaklık 36,8 derece olarak ölçüldü. Nem oranı kent merkezinde yüzde 46'yı bulurken, deniz suyu sıcaklığı da 27 derece ölçüldü. 19 ilçesi bulunan Antalya'nın öğle saatlerinden önce en yüksek sıcaklığı 41 derece ile Kepez'de ölçüldü.

Sıcak havadan bunalanların adresi, değişmedi. Konyaaltı Sahili'ne giden kentte yaşayanlar ve tatil için gelenler, denizde yüzüp serinledi. Bazıları ise sahilde güneşlenmeyi tercih etti. Kent genelinde yüksek sıcaklık nedeniyle park ve mesire alanlarında yaya yoğunluğunun azlığı dikkati çekerken, sahil bandındaki bir simitçi simit tezgahının önünden geçenlere plaj şemsiyesi tutarak serinlemelerine yardımcı olmaya çalıştı.

 

(HABER MERKEZİ)