Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni yapıldı

Antalya Tanıtım Vakfı tarafından düzenlenen Prof. Dr. Jale İnan 2023 Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Tanıtım Vakfı bünyesinde yer alan, Antalya Kadın Müzesi’nin, Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu Prof. Dr. Jale İnan adına düzenlendiği “Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni’ne” Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, kadın akademisyenler, kadın STK temsilcileri ve kadın girişimciler katıldı.

Jale İnan’ın Antalya’ya olan katkılarına değinen Vali Hulusi Şahin “Cumhuriyetin ilk yıllarında gençler zor şartlarda eğitim için yurtdışına gönderildi. Jale İnan da bu gençlerden bir tanesi. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘Sizleri bir kıvılcım olarak gönderiyorum, alev olarak döneceksiniz.’ İşte o alev olarak dönenlerden biri de Jale İnan. Side’yi Side yapan Jale İnan’dır. Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu ve aslında Türkiye'nin ilk arkeologlarından da birisi. Antalya Tanıtım Vakfı, Jale İnan’ın ismini her yıl muhteşem bir şekilde yaşatıyor. Onun ismini, yaşatmak her şeyden değerli” diye konuştu.

Vali Hulusi Şahin, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesindeki Antalya Kadın Müzesi'nce düzenlenen "Jale İnan 2023 Yılın Kadını Ödülünü" Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a takdim etti.