Antalya'da 19 günlük bebek koronaya yakalandı

Kepez'de Yaşar ailesinin yeni doğan bebekleri korona virüsüne yakalandı. 19 günlük bebek yoğun bakımda tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da 8 aylıkken dünyaya gelen bebek Gökşen Yaşar, korona virüsü nedeniyle yoğun bakıma alındı.

Kepez ilçesinde yaşayan 3 yıllık evli Şenay (28) ve Gökhan Yaşar (27) çiftinin ikinci çocukları olan bebek, ateş ve solunum sıkıntısı yaşamaya başladı. Gökşen Yaşar'ı hastaneye götüren çift, 19 günlük bebekleri ile kendilerinin Covid-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu öğrendi.

Karantinadan çıkan aile, tedavisi yoğun bakımda süren bebeklerinin iyileşmesini bekliyor.

Bebek, 3 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken, anne Şenay Yaşar da hastane önünden ayrılmadı. Yaşar, hamilelik sürecinde bir sıkıntı yaşamadığını ve iki doz Covid-19 aşısı yaptırdığını söyledi. Sağlığının yerinde olduğunu ve tedbirlere dikkat ettiğini anlatan Yaşar, "Virüs nereden geldi, nasıl bulaştı bilmiyorum ve ailecek Covid-19 olduk. Sıkıntılı dönemlerden geçiyorum ama anne olarak elimden geldiğince dikkat ettiğimi düşünüyorum. Kızım yoğun bakımda şu an ama inşallah iyi haberlerini alacağız" ifadelerini kullandı.

Bebeğinin 8 aylık dünyaya geldiğini, sarılık tedavisi gördüğünü ve iyileştiğini anlatan Yaşar, ilerleyen süreçte ateş şikayetiyle bebeklerini hastaneye götürdüklerini anlattı. 

HAMİLELERİ UYARDI

Kepez Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Soydan da,"Bebek ateş ve solunum sıkıntısıyla başvurmuştu, yaptığımız tetkiklerde Covid-19 tespit ettik. Tedavimize başladık, genel durumu iyiye gidiyor. Oksijen durumu az, bebeği yakından takip ediyoruz. Henüz tehlike geçmedi, herkesin tedbirlere uymasını istiyoruz. Yeni doğan bir bebek bile Covid-19'dan yoğun bakımda yatıyorsa, kronik hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş insanların çok daha dikkat etmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni doğum yapan annelerin Covid-19'a karşı dikkatli olmasını isteyen Soydan, en ufak bir belirtide doktora başvurulmasını önerdi. (AA)