Antep: Enkaz çok, çalışan az

10 ilde hissedilen depremin etkilediği şehirlerden olan Antep'te, enkaz yığınları var. Nurdağı ilçesinde enkaz sayısına kıyasla yetersiz sayıda çalışan bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

Kadir Cesur - Can Bursalı

ANTEP - Depremin etkisini en fazla hissettirdiği yerlerden biri olan Antep'in Nurdağı ilçesinde ikinci gecede de arama kurtarma çalışmaları yetersiz kaldı. Enkaz başında bekleyen depremzedeler ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

İlçedeki onlarca enkazın başında sessiz ve çaresiz bekleyiş sürerken, yalnızca beş enkazın başında profesyonel ekiplerin çalıştığı gözleniyor. Gazete Duvar'a konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı bir görevli, ekip ve ekipman eksikleri olduğunu söyledi. 

Nurdağı'nda onlarca bina yerle bir olurken, yıkılan bir binanın önündeki tabela dikkat çekiciydi. Binanın zemin katındaki bir oto galeriye ait olan tabela halen ayakta dururken, altı katlı bina yerle bir oldu. Kurtarma görevlileri, oto galeride kolonların kesilmiş olabileceğini düşünüyor. Öte yandan komşuları, oto galerinin sahibinin ve ailesinin de enkaz altında kaldığı bilgisini verdi. İtfaiye görevlisinin verdiği bilgiye göre, 45 kişinin yaşadığı tahmin edilen binanın enkazında kurtarılmayı bekleyen 25 kişi bulunuyor.

Arama kurtarma çalışmaları, Nurdağı ilçe merkezinde bir kaç farklı noktada yürütüldü. Bir çok enkazda ise depremzedeler, kendi imkanları ile göçüklere müdahale ediyor.

Hayalet kente dönüşen Nurdağı'nda, çaresiz bekleyiş sürerken bir depremzede, AFAD görevlisinin kendisine, "Hiçbir malzemem yok elimde, başının çaresine bak" dediğini aktardı.

 

Etiketler deprem Antep