Antep'te evi hasarlı depremzede tekstil işçisi, işten atıldı

OHAL kapsamında 'iş sözleşmesi feshetme yasağı'na rağmen, Antep'teki Canan Tekstil, evi hasar gördüğü için ailesini köye götüren işçiyi "izinsiz ve mazeretsiz işe gelmeme" gerekçesiyle işten attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentler için getirilen işten çıkarma yasağı getirildi ancak bölgedeki bazı şirketler yasağa uymuyor. 

Yasağa rağmen depremzede işçileri işten atan şirketlerin son örneği Antep Şehitkamil'deki 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Canan Tekstil oldu. 

Depremde yaşadığı ev ağır hasar alan ve köye götürdüğü ailesiyle çadırda kalan işçi, "izinsiz ve mazeretsiz işe gelmeme" iddiasıyla işten attı.

'SÖZDE FESİH YASAĞI, TAZMİNATSIZ İŞTEN ATMA ÖZGÜRLÜĞÜNE DÖNÜŞÜYOR' 

Şirketin işçiye gönderdiği işten atma bildirimini Twitter'dan paylaşan Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Uyarmıştık! Sözde fesih yasağı, depremzede işçileri tazminatsız işten atma özgürlüğüne dönüşüyor. Antep’te Canan Tekstil’de çalışan bu işçi kardeşimizin evi hasarlı olduğu için ailesini köye götürdü. Ailesiyle köyde çadırda kaldığı ve işe gidemediği için devamsızlıktan atıldı" dedi.  

(HABER MERKEZİ)