Antep'te kan davasından kaçan çift İzmir'de öldürüldü

Antep'ten kan davası nedeniyle taşınıp İzmir'e yerleşen Ali ve Döne Gürbüz, Menemen'de bir fırıncıdan simit aldıktan sonra eve dönerken pusu kuran iki kişi tarafından öldürüldü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menemen ilçesinde, bir fırından simit aldıktan sonra evlerine dönen Ali Gürbüz (53) ve eşi Döne Gürbüz (61) sokakta uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan şüpheliler C.D. (39) ve C.D. (30) yakalanırken, cinayetlerin 'kan davası' nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

Olay, saat 09.30 sıralarında İncirli Pınar Mahallesi'nde meydana geldi. Ali ve Döne Gürbüz çifti sabah kahvaltısı için bir fırından simit aldıktan sonra eve giderken, sokakta iki şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Gürbüz çiftinin yaşamını yitirdiği belirlendi. 

DHA'nın haberine göre çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyen ekipler, olayı gerçekleştiren şüphelilerin C.D. ve C.D. olduğunu tespit etti. Şüphelilerin Çiğli ilçesindeki bir adreste oldukları belirlendi. Adrese operasyon düzenleyen polis, iki şüpheliyi de yakaladı. Evde yapılan aramada, olayda kullanılan 2 tabanca ele geçirildi.

OĞULLARI ENİŞTESİNİ ÖLDÜRÜNCE KAN DAVASI BAŞLAMIŞ

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Burada yapılan araştırmada, Ali ve Döne Gürbüz çiftinin oğulları Alican Gürbüz'ün, bir süre önce evlenen ablası M.G.'nin eşi Okan D.'yi çıkan tartışmada tabancayla vurarak öldürdüğü bu nedenle iki aile arasında husumet bulunduğu öğrenildi. Olaydan sonra Gürbüz çiftinin 1,5 yıl önce Gaziantep'ten İzmir'e yerleştikleri belirtildi.

(HABER MERKEZİ)