Arda Güler, Real Madrid'e imzayı attı

Arda Güler kendisini 6 yıllığına Real Madrid'e bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan 18 yaşındaki Arda Güler, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini 2029 yılına kadar Real Madrid'e bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Genç yıldız, Madrid ekibinde 24 numaralı formayı giyecek.

'BİZİ SEÇTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ'

İmza töreninde konuşan Real Madrid Başkanı Florentino Perez, şu ifadeleri kullandı:

"Real Madrid'e hoş geldin Arda Güler. Bu büyük günde yanımızda olanlara teşekkürler. Takımı güçlendirmek için daima iyi oyuncular aldık. Real Madrid için tutkulu bir takım oluşturduk. Geleceğimizde önemli bir pay sahibi olacak bir yeteneği transfer ettik. Gelecekte elde edeceğimiz başarıların temelini oluşturuyoruz. Birçok tecrübeli, birçok yetenekli oyuncularla büyük başarılar elde ettik. Bu şekilde de dünyanın en büyük kulübü olduk. Genç ve yetenekli oyuncular, Real Madrid çatısı altında kendilerini geliştirdiler, efsane haline geldiler.

Bugün bizim için çok önemli. Real Madrid hayaliyle büyüyen bir çocuğu daha kadromuza katıyoruz. Tüm kulüpler, Arda Güler ile ilgileniyordu. Arda Güler'i size gururla takdim ediyorum. Arda Güler, senin yeteneklerin ve karakterin tüm dünyayı etkiledi. Real Madrid'i seçtiğin için teşekkür ederiz. Birlikte tarih yazabiliriz."

ARDA GÜLER: EFSANE OLMAK İSTİYORUM

Florentino Perez'in ardından söz alan Arda Güler ise, "Bugün benim hayatımın en özel günü. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Real Madrid'in efsanesi olmak istiyorum. Burada olmak çok büyük bir gurur" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Arda Güler'in cevapları şöyle:

Neden Barcelona değil Real Madrid?

Avrupa'nın birçok kulübü beni istedi. Real Madrid sizi istediğinizde gelirsiniz. Başkan Florentino Perez de beni ikna etti. Real Madrid, sizi istediğinde konu kapanıyor. Benim için önemli olan Real Madrid'de oynamak. Diğer seçenekleri düşünmüyorum. Tüm yeteneklerimi burada göstermek istiyorum.

Hangi pozisyonda oynamak hoşuna gidiyor?

Sağ kenarda ve ofansif orta saha olarak oynamak hoşuma gidiyor ama önemli değil, ben maçlar kazanmak istiyorum. Gol atmak, asistler yapmak, hücumcu oynamak istiyorum. Sonuçta teknik direktörümüz Ancelotti karar verecek buna.

'REAL MADRİD'DE KALACAĞIM'

Bu yıl kiralanabileceğin konuşuluyor. Modric, Bellingham gibi çok önemli oyuncularla birlikte şansın var mı?

Birçok önemli oyuncumuz var ama ben rekabete hazırım, severim. Oynamak için geldim. Kazanmak istiyorum, bunun için her şeyi yapmak ve kendimi Real Madrid'de göstermek istiyorum. Başkan ve hoca kiralık gitmemin olası olmadığını söyledi. Kiralık gitmeyeceğim. Real Madrid'de kalacağım.

'ANCELOTTİ BİRKAÇ KERE ARADI'

"Real Madrid tarihinde çok önemli oyuncular var. Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil... Bunlar hep benim aklımdaydı. Bu oyuncular gibi özel olmak isterdim. Şimdi ben de bu kulübün tarihinde yer almak istiyorum. Mesut Özil, Real Madrid'in en büyük kulüp olduğunu bahsetti. Bana bu süreçte çok yardımcı oldu ve kulübü bana çok güzel şekilde anlattı. Ancelotti beni aradı ve Real Madrid'e gelmem gerektiğini, çok istediğini söyledi. Benim için çok büyük bir gururdu. Birkaç kere aradı beni. Hangi pozisyonda oynayacağımı, düşüncelerini bana anlattı."

Real Madrid, Arda Güler transferi için Fenerbahçe'ye 20 milyon euro bonservis ve azami 10 milyon euro bonus ödeyecek. Fenerbahçe'nin Arda Güler'in sonraki satışından da yüzde 20 payı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)