Artvin Valisi: Dereiçi'ndeki yangında 35 bina, 60 civarında hane zarar gördü

Artvin Yusufeli'ne bağlı 170 haneli Dereiçi'nde ahşap bir evde başlayan yangın bir anda tüm köye yayıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını ve 1 milyon liralık acil yardım ödeneği gönderildiğini açıkladı. Yangınla ilgili açıklama yapan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Yangında 35 bina, 60 civarında hane zarar gördü. Çok şükür yaralı, can kaybımız yok. Yangın büyük ölçüde kontrol altında ancak söndürme çalışmaları devam ediyor" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyündeki bir ahşap evde henüz nedeni tespit edilemeyen bir yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa süre içinde çevre evlere sıçradı. Yangına müdahale etmek için Artvin merkez ve ilçe belediyeleri ile Erzurum’un Uzundere ilçe belediyesinden takviye ekipler gönderildi.

Köyde sokak araları dar olduğundan itfaiye ekipleri müdahale etmekte zorlandı. Dereiçi köyü Muhtarı Sabri Duman, "Köyümüzde büyük bir felaket yaşanıyor. Şu ana kadar 50’ye yakın ev alev aldı. Ekipler müdahale ediyor” dedi. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ise yangın sürerken yaptığı açıklamada 17 evin hasar gördüğünü, can kaybı olmadığını söyledi.

KAYMAKAM ÖZDEMİR: 35 EV ZARAR GÖRDÜ

Yangının ardından köye gelen Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, köyde 176 ev bulunduğunu söyledi.

Yangından dolayı 35 evin zarar gördüğünü, 20 hayvanın öldüğünü aktaran Özdemir, "Yangından dolayı 35 ev zarar gördü, 20 hayvan telef oldu. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ve kontrol altına alınamadı. Bunun için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Artvin ve Yusufeli itfaiyelerinin yanı sıra Orman İşletme ekipleri ve AFAD müdahalede bulunuyor" dedi.

Özdemir, herhangi bir yaralı olmadığını ve ölüm yaşanmadığını, yangının kısa sürede kontrol altına alınması için ekiplerin büyük özveri gösterdiğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı ise Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Yusufeli İlçemize bağlı 170 haneli Dereiçi Köyü’nde bir evde başlayan yangın diğer evlere sıçramıştır. Gerekli müdahaleler AFAD koordinasyonunda yapılmaktadır. Can kaybı bulunmamaktadır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun."

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) köy için 1 milyon liralık yardım ödeneği gönderdiğini aktaran Çataklı, "Artvin - Yusufeli - Dereiçi Köyü’ndeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD’dan 1.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" dedi. (DUVAR)

VALİ DORUK: SABAHA KADAR SÖNDÜRMEYİ PLANLIYORUZ

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yangın bölgesindeki incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yaptı. 

176 hanelik büyük bir köy olan Dereiçi'nde yaklaşık 400 kişinin yaşadığını aktaran Doruk, "Yangında 35 bina, 60 civarında hane zarar gördü. Çok şükür yaralı, can kaybımız yok. 25-30 civarında hayvan telefi var. Yangın büyük ölçüde kontrol altında ancak söndürme çalışmaları da devam ediyor. Burası rüzgarlı bir alan, sürekli rüzgar yön değiştiriyor. İnşallah büyük bir sürpriz yaşamazsak yangını sabaha kadar kontrol altında tutup söndürmeyi, hiç yoksa risksiz hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın sonrası Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve Dereiçi Muhtarı Sabri Duman’ı telefonla aradı.

Yangının sebebi ve sonrasında meydana gelen hasar ile ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti. (DUVAR-AA)