ASELSAN'dan yurtdışına 12 milyon dolarlık satış

ASELSAN, KAP'a yaptığı bildirimle, uluslararası bir müşterisiyle 12 milyon dolarlık satış sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir heyetin hafta başında savunma tedarik ve yatırımları için Ankara’ya gelmesinin ardından ilk satış sözleşmesi haberi ASELSAN'dan (Askeri Elektronik Sanayi) geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında; savunma sistemleri ihracatı ile ilgili olarak, toplam bedeli 11 milyon 950 bin 760 dolar tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir" bilgisi verildi.

BAE heyeti Ankara'da Savunma Sanayi Başkanlığı başta olmak üzere ASELSAN, Roketsan, Havelsan ve Türk İHA’larıyla ilgili şirketlerle görüşmeler yapmıştı. 

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın Türkiye ziyareti sırasında BAE’nin Türkiye yatırımları için 10 milyar dolarlık bir fon ayırdığı duyurulmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

Etiketler aselsan satış kap