Aşının ikinci dozu sağlık çalışanlarına yapılıyor

14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmalarında ikinci dozun zamanı geldi. Sağlık çalışanları bugün ikinci dozu olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 13 Ocak'ta "Acil Kullanım Onayı" verilen ve 14 Ocak'ta ilk dozu uygulanan CoronaVac aşısının ikinci dozlarının yapılmasına başlandı. Belirlenen aşılama takvimi kapsamında, iki dozu arasında 28 gün olan aşıyı sağlık çalışanları MHRS ve e-Nabız sistemleri üzerinden oluşturdukları randevuyla yaptırıyor.

 

13 Ocak`ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşılanmaya başlamasının ardından tüm Türkiye'de belirlenen kişiler aşı sırasına alınmıştı. 28 günde 2 milyon 829 bin 8 kişiye aşı vuruldu. 

Bakan Koca dünkü açıklamasında, “Ülkemiz yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin etti ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalarını tamamladı” ifadelerini kullanmıştı. Koca artık Türkiye'ye gelen aşı miktarlarını açıklamayacaklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte aşının gelişiyle ilgili 'bugün şu kadar geldi, şu kadar gelecek' gibi söylemekten yana değiliz çünkü başka ülkeler ve firmalar nezdinde sakıncalı olduğunu biliyoruz. Mesela dün ve bugün aşı geldi Türkiye'ye. Bunu ilk defa benden duyuyorsunuz. Vatandaşımız müsterih olsun" demişti. (HABER MERKEZİ)