Askıda Sanat… Pandemi ve sanatçı: Kafalar bozuk, duygular karmaşık, dijital konser çare değil
Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat, Gazete Duvar’da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Askıda Sanat’ın ikinci bölümünde sanatçılar, yazarlar, sanatla ilgili meslek örgütlerinin temsilcileri, işletmeciler, akademisyenler ve psikiyatrlar salgının etkilerini tartışıyor. Psikolojik etkilerin yoğun şekilde hissedildiğini ifade eden sanatçılar, kafalarının karışık, duygularının darmadağın olduğunu ve çarenin dijital etkinlikler olmadığını vurguluyorlar...
Tuğba S. - Mahmut Çınar
DUVAR - Askıda Sanat, ikinci bölümünde Covid-19 salgının sanatçılar üzerindeki etkisini incelemeye devam ediyor. Bu bölümde sanatçıların içinde buldukları psikolojik durum, sanatçıların ve psikiyatrların deneyim ve görüşleriyle ele alınıyor. Programda ayrıca pandemi sürecinde yaygınlaşan dijital ve çevrimiçi konserler ve gösterilerin gelecek için bir seçenek olup olmadığına dair yorumlara yer veriliyor.
Sanat etkinliklerinin durdurulmasıyla ortaya çıkan sorunlarla birlikte sanatçıların örgütsüzlüğü en çok konuşulan konulardan biri oldu. Bu bölümde Askıda Sanat, müzik meslek birliklerinin temsilcilerinin de içinde olduğu sanatçıların örgütlülük ile ilgili görüşlerini kamuoyuna aktarıyor.
Askıda Sanat'ın ikinci bölümünde Abdurrahman Tarikçi, Prof. Dr. Bengi Semerci, Burhan Hasdemir, Dengin Ceyhan, Funda Lena, Gizem Duman Şeşen, Gökhan Bağcı, Gökhan Yıkılkan, Gözde Öney, Harun Tekin, Hüseyin Turan, Jehan Barbur, Mavi, Prof. Dr. Mehmet Cengiz Güleç, Mehmet Said Aydın, Okay Aynur, Ozan Çoban, Pınar Göktaş, Rewşan, "Seco" Sercan Şahinbaş, Tuna Kiremitçi ve Yunus Muti konuk oldu.
Askıda Sanat'ın gelecek bölümünde ise Türkiye'de protest müziğin karşılaştığı baskı, bu müziğin önemli temsilcileriyle ele alınacak.
Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor.