Aslı Odman ve Bülent Şık, Salt Beyoğlu'nda

Salt Beyoğlu’ndaki ‘Havaya Dair’ sergisi kapsamında Aslı Odman ve Bülent Şık, bir sunum ve söyleşi gerçekleştirecek.

Fotoğraf: Salt / Mustafa Hazneci
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal bilimci-akademisyen Aslı Odman ile gıda mühendisi-akademisyen Bülent Şık, Salt Beyoğlu’nda devam eden 'Havaya Dair' sergisi kapsamında bir sunum ve söyleşi gerçekleştirecek.

Program, Aslı Odman’ın 'Havaya Karışan Yavaş Suçlar' başlıklı sunumuyla başlayacak. Odman, kar amaçlı şirketler ile onlara enerji sağlayan santrallerin neden olduğu emisyondan kaynaklanan hava kirliliği odağında ekolojik sorunların görünmez kılınan kökenlerini tartışmaya açacak. Hava kirliliğinin en çok zarar verdiği bedenler arasındaki işçiler ve çocuklar ile en görünür olduğu mekanlardan iş yerlerini merkeze alacak.

Bülent Şık ise 'Çevre Kirliliği, Çocuklar ve Yavaş Şiddet' başlıklı sunumunda, Türkiye’nin en büyük sulak havzası olan Büyük Menderes Havzası’ndaki altın madeni, kömür madeni ile jeotermal enerji santrallerinin ekolojik ve toplumsal etkilerini çocuk sağlığı odağında ele alacak. Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV) ve Mekânda Adalet Derneği (MAD) iş birliğiyle yürütülen Büyük Menderes Havza Çalışması kapsamında hazırlanan 'Nehirler ve Çocuklar: Büyük Menderes Havzasında Yavaş Şiddetin Görünümleri' raporundan bulgular paylaşacak.

29 Haziran Cumartesi saat 15.00'teki program, Aslı Odman ve Bülent Şık’ın Salt’tan Eylül Şenses moderatörlüğündeki söyleşisiyle sona erecek.