ASO Başkanı Ardıç: Hedefimiz Ankara’yı sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmak

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, "Ülkemizin Başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapma hedefimize, sanayicilerimizin azim, destek ve vizyonuyla ulaşmaya kararlıyız" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Üretime Katma Değer Sağlayanlar Derneği’nin (ÜKSAD) düzenlediği “Ankara Sanayisinin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı toplantının konuğu oldu.

Ankara’nın yüksek teknolojili ürün ihracatında lider olduğuna dikkat çeken ASO Başkanı Ardıç, “Ülkemizin Başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapma hedefimize, sanayicilerimizin azim, destek ve vizyonuyla ulaşmaya kararlıyız” dedi. Ardıç, ASO’nun hazırladığı 2018-2023 yıllarını kapsayan “Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu”nun yayınlandığını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Raporda Ankara’mız ile diğer 5 büyük sanayi kenti İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Gaziantep’in ihracat performansını, teknoloji sınıflandırmasına göre analiz ettik. Ankara’nın ihracatında yüksek teknoloji payının %13 ile, %3,8 olan Türkiye ortalamasından ve diğer 5 büyük sanayi şehrinde kat be kat yüksek olduğu görüldü. Bu oran İstanbul’da %5, İzmir’de %2, Kocaeli, Bursa ve Gaziantep’te ise sadece %1. Nitelikli üniversiteleri, insan kaynağı ve girişimcilik potansiyeli ile ülkemizin birçok iline göre avantajlı konumda olan Ankara’mız yüksek teknolojili üretimde de farkını ortaya koyuyor.”