'Assos'ta Felsefe' sempozyumu bu yıl 1-4 Temmuz yapılacak

Aristoteles'in de yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ‘Assos’ta Felsefe’ sempozyumu bu yıl 1-4 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Assos’ta Felsefe’ sempozyumu 24 yıldır düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen etkinliğin 2024 yılı uluslararası toplantısı, 1-4 Temmuz tarihlerinde, '17. Yüzyıl’da Felsefe: Spinoza, Descartes, Leibniz, Hobbes, Locke' konusunda gerçekleşecek.

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in de yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve 24 yıldır Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen sempozyum etkinliğine öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılabilecek.. 

Bu çerçevede, 17. yüzyılın en önemli filozofları arasında sayılan Baruch Spinoza, Rene Descartes, Gottfried Leibniz, Thomas Hobbes ve John Locke’un, bilgi felsefesi, varlık felsefesi ve ahlak felsefesi alanındaki kuramları ele alınacak.

Sempozyuma, Prof. Dr. John Carriero (California Üniversitesi), Prof. Dr. Michael Jacovides (Purdue Üniversitesi), Prof. Dr. Samuel Newlands (Notre Dame Üniversitesi), Prof. Dr. Martin Lin (Rutgers Üniversitesi), Prof. Dr. Justin Steinberg (New York Şehir Üniversitesi), Doç. Dr. Karolina Hübner (Cornell Üniversitesi), Doç. Dr. Julia Borcherding (Cambridge Üniversitesi), Doç. Dr. Vili Lahteenmaki (Oulu Üniversitesi) konuşmacı olarak katılacak.

Sempozyuma katılmak için www.philosophyinassos.org adresi üzerinden başvuru yapılabilir.