ATA Parti Genel Sekreteri'nden 'kadının soyadı' açıklaması

ATA Parti Genel Sekreteri Ekin, 9. Yargı Paketi'nde kadının soyadı kullanımını düzenleyen değişikliğe ilişkin açıklamasında, "Önce aile içi şiddetleri önleyin" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ATA Parti Genel Sekreteri Veli Ekin, 9. Yargı Paketi'nde yer alan ve kadının soyadı kullanımını düzenleyen değişikliğe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamasında ''Kadının soyadını bırak, aile içi yoksulluğu, şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemeye bak'' diyen Ekin, açıklamasında iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirdi.

Ekin, şunları söyledi: "Aile bütünlüğünü ve huzurunu korumak istiyorsanız, önce çocuklara mama, süt ve yemek alma imkanlarını sağlayıp, aile içi şiddetleri önleyin. Anayasa’ya ve AİHM kararına aykırı yasayı torbadan çıkarmak, ailelerde öncelikli mesele değildir. Kadının soyadına dokunma. Ülkeye getirdiğiniz derin yoksullukla ailede ne birlik, ne bütünlük, ne de huzur bıraktınız. Bırakın bu yararı olmayacak şovları. Eğer vicdanlarınız var ise; okul çantasına yiyecek ve içecek koyamayan anne ve babanın ıstırabına çare arayın. Siz öncelikle; aile içi şiddeti ve kadın cinayetlerini önleyin."