Atatürk Havalimanı'na 'millet bahçesi' ihalesi yapılmış: 2,5 milyar lira

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi yapılması için 29 Nisan'da ihale düzenlendiği ve en uygun teklifi 2 milyar 127 milyon 978 bin lira ile Yapı&Yapı şirketinin verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından kapatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı için 29 Nisan'da pazarlık usulü ile ihale yapıldığı ortaya çıktı. Havalimanının millet bahçesine dönüştürülmesi için düzenlenen ihalede en uygun teklifi 2 milyar 127 milyon 978 bin lira ile Yapı&Yapı şirketi verdi.

Sözcü'den Çiğdem Toker'in aktardığına göre ihaleye 6 şirket girdi. Toker, Şirketlerden üçünün İstanbul Havalimanı'nı yapan beşli konsorsiyumun üyesi olduğuna dikkat çektiği yazısında şunları söyledi:

"Millet Bahçesi ihalesinde verilen en uygun teklifin dolar karşılığı yaklaşık 142 milyon dolar. Buna bir de Yap-İşlet-Devret ile işletilen Atatürk HL sözleşmesi erken feshedildiği için devletin şirkete ödediği 389.5 milyon Euro'yu (bugünün kuruyla 409 milyon $) ekleyelim.

Velhasıl: Devlet en az 2 milyar dolarlık bir yatırımı kapatıyor. Bu sebeple şirkete borcu doğduğu için 409 milyon ödüyor. Üstüne Millet Bahçesi yapılsın diye (ihaleyle) 142 milyon dolar harcamayı göze alıyor. Toplam 2.5 milyar.

İstanbul Havalimanı'nı işleten dörtlü konsorsiyumun devlete taahhüt edip ödeyemediği kiralar ile bankalara ödeyemeyip yeniden yapılandırdığı kredileri saymıyorum bile.

Yoksul emekçi, emekli halk da iki kuruş zam beklesin dursun" (HABER MERKEZİ)

 

"