Atık su tesisindeki setler taştı: Arabayı bırakıp kaçtım...

Antep Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisindeki setler taştı, TIR'ların bile 'balçığa' gömüldüğü Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda (TAG) ulaşım durdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atık su arıtma tesisinde bazı pompalarda henüz bilinmeyen bir nedenle arıza meydana geldi ve atık suların taşındığı setler taştı. 

Taşan 'balçık' otoyolun bazı bölümlerinde birikintilere sebep oldu.

Birikintiler nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Yolun bazı bölümlerinde 'balçık' seviyesi derinleşti ve araçlar da mahsur kaldı. 

Kazalar ve birikintiler nedeniyle otoyolun Antep bölümünde çift yönlü trafik durdu. Bölgeye atık su tesisindeki arızanın giderilmesi ve yolun temizlenmesi için ekip sevk edildi.

AA'nın haberine göre otoyolda oluşan uzun araç kuyruklarının tahliyesi için de alternatif yol güzergahları için çalışma başlatıldı.

Bu arada, otoyolda biriken balçığın içinde bir otomobilin kaldığı ihbarı üzerine bölgeye AFAD ekipleri de sevk edildi.

İrfan Bodur

'ÖNÜMDE KAZA YAPAN ARAÇTAKİLER ÇIKAMADI'

Balçığın içinde saplanıp kalan TIR'ın sürücüsü İrfan Bodur gazetecilere, otoyolda ilerlerken önündeki otomobilin takla attığını anlattı: Frene basıp durduktan sonra arabadan indim. Suyu görünce arabayı bırakıp kaçtım. Araba suyun içinde kaldı. Önümde kaza yapan aracın içindekiler çıkamadı. İçindekilere ne oldu bilmiyorum."

VALİ GÜL: KİMYASAL DEĞİL

Antep Valisi Davut Gül de olay yerine giderek inceleme yaptı. Otoyolda çok fazla çamur bulunduğunu, olayda bir TIR'ın mahsur kaldığını, şoförünün sağ kurtulduğunu anlatan Vali Gül, şöyle devam etti: Arkadaşlarımız yolu açmak için çalışmalara devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış, içindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye götürülmüş. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Tüm kurumlar el birliğiyle bu süreci şu anda koordineli şekilde çözmeye, aşmaya çalışıyor. 1-2 saate olay tam anlamıyla açıklığa kavuşacak."

Vali Gül, atık suyun kimyasal özelliğinin bulunmadığını sözlerine ekledi.