Atılım Üniversitesi: Kronik rahatsızlığı olanlar online sınava girebilecek

Korona virüsü salgını döneminde yüz yüze sınavların devam ettiği Atılım Üniversitesi, kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin talep etmeleri halinde tüm sınavlarına online olarak girebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgını sürecinde çok sayıda üniversite uzaktan eğitim uygularken yüz yüze eğitim yöntemini tercih eden Ankara’daki Atılım Ünversitesi’nde yüz yüze sınavlar kasım ayı ortası itibariyle başladı.

Salgın döneminde yüz yüze sınav yapılmasına bazı öğrencilerin tepki gösterdiği üniversitenin yönetimi, kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin talep ettikleri takdirde sınavlara online olarak girebileceklerini açıkladı.

‘E-NABIZ DIŞINDAKİ RAPORLAR DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK’

Atılım Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan duyuruda online sınava girebilmek için ‘Covid-19 Kronik Risk Durum Raporu’nun iletilmesi gerektiği ifade edilerek, “Kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerimiz tüm sınavlarına, talep ettikleri takdirde online olarak girebileceklerdir. Bu çerçevede, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerimizin bu rahatsızlığa ilişkin e-nabız Kişisel Sağlık Sisteminden alacakları Covid19 Kronik Risk Durum Raporunu Rektörlüğe iletilmek üzere kendi Dekanlık/Bölüm Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir. Söz konusu belgenin Üniversitemizde bu amaçla oluşturulan Komisyon tarafından onaylanmasından sonra yalnızca bu öğrencilerimizin sınavları online olarak yapılacaktır. E-Nabız Kişisel Sağlık Sisteminden alınacak Covid-19 Kronik Risk Durum Raporu dışındaki herhangi bir rapor değerlendirmeye alınmayacaktır” denildi. (DUVAR)