AT&T'nin 'neredeyse tüm' müşterilerinin verileri çalındı

AT&T telekomünikasyon şirketi, 109 milyon müşterisinin 'neredeyse hepsinin' bazı verilerinin hackerlar tarafından çalındığını duyurdu.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli çok uluslu AT&T telekomünikasyon şirketi, 109 milyon AT&T Wireless (Kablosuz) müşterisinin 'neredeyse hepsinin' arama ve mesaj kayıtlarına ilişkin verilerin hackerlar tarafından çalındığını açıkladı. Şirketin dün yaptığı bildirime göre, Mayıs-Ekim 2022 dönemine ilişkin söz konusu kayıtlar yasadışı bir şekilde indirilip bu nisan ayında üçüncü taraf bir platforma kopyalandıktan sonra bir şüpheli gözaltına alınmıştı.

BBC'nin aktardığına göre, AT&T, çalınan verilerde çağrı ya da yazılı mesajların içerinin yer almadığını ancak kayıt altına alınan veriler arasında iletişim kurulan numaralar, görüşmelerin sayısı ve uzunluğu gibi bilgilerin bulunduğunu belirti. 

İLK OLARAK NİSAN AYINDA FARK EDİLMİŞ

ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu hacklenme vakasının geç açıklanmasının 'ulusal güvenlik sebeplerine' atıfla gerekçelendirildiğini ifade ederken, şirketten yapılan açıklamada, "Bu olayın yaşanması karşısında üzüntü içindeyiz; gözetimimizde olan bilgileri korumaya olan bağlılığımız sürüyor" ifadelerini kullandı. AT&T, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bildirimde, benzer siber saldırılara karşı sistemlerini güvence altına aldıklarını, çalınan verilerin kamuoyuna açık olduğuna inanmadıklarını kaydetti. Şirket, söz konusu durumdan ilk olarak 14 Nisan'da hackerların verileri çalmaya başlamasından beş gün sonra haberdar olduklarını, bu durumun 25 Nisan'a kadar devam ettiğini belirtti. 

Uzmanlar ise ele geçirilen bilgilerin iş yerlerinin, yaklaşık ev adreslerinin, olası iş arkadaşı ve arkadaşların tespit edilmesi için kullanılabileceği uyarısında bulundu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)