Audi çalışanları anahtarlara el koydu, üretim durdu

Audi'nin Brüksel fabrikasında çalışanlar, fabrikanın geleceği hakkında net bir açıklama almak için yaklaşık 200 aracın anahtarına el koydu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olan Brüksel'deki bir Audi fabrikasının çalışanları yaklaşık 200 aracın anahtarlarına el koydu. Çalışanlar, yönetimin, fabrikanın geleceği hakkında açıklama yapmasını istiyor.

Protestocu işçiler, bu açıklama yapılana kadar hiçbir aracın fabrikadan çıkmayacağını söyledi. CNBC-'de yer alan habere göre, Audi yönetimi ise şantaja boyun eğmeyeceğini belirterek, anahtarların Pazartesi günü öğle saatine kadar geri verilmemesi halinde suç duyurusunda bulunulacağı tehdidinde bulundu. Tamamlanmış araçların anahtarlarına el konulması nedeniyle, anahtarlar teslim edilene kadar fabrikanın kapalı tutulacağı açıklandı.

Audi, temmuz ayında, buradaki fabrikada üretilen elektrikli SUV modeli Q8 e-tron'a olan zayıf talep nedeniyle Brüksel fabrikasının kapanmasının göz ardı edilemeyeceğini açıklamıştı.

Fabrikada yaklaşık 3 bin çalışan istihdam ediliyor. Endişeler, çatı şirket Volkswagen'in geçen salı günü Brüksel'de önümüzdeki yıllarda başka bir modelin üretilmeyeceğini duyurmasıyla daha da arttı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler audi üretim anahtar