Avrupa Parlamentosu'nda yolsuzluk soruşturması: Kaili partisinden istifa etmeli

Avrupa Parlamentosu'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yunan Milletvekili Eva Kaili’nin partisi, Kaili'ye istifa çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yunanistan'da Meclis Genel Kurulu bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Değişim Hareketi (KINAL)-PASOL Partisi lideri Nikos Andrulakis, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle Belçika'da gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Yunan Milletvekili Eva Kaili'nin parti görevinden istifa etmesi gerektiğini savundu.

AA'nın aktardığına göre Andrulakis, Kaili davasıyla politik sistemin yeni bir güven sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Andrulakis, “Kaili, partimizin binlerce oyuna ihanet etti ve görevini bırakmalı” diye konuştu.

Kaili’nin Yunanistan’daki dinleme skandalına ilişkin AP’de yapılan çalışmalardaki rolü üzerine de konuşan Andrulakis, “Miçotakis’in çevresi, Kaili’yi, AP’deki denetleme heyetinde dinleme skandalının örtbas edilmesi için her adımında yönlendirdi” diye konuştu.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN ALINMIŞTI

AP’de yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan Eva Kaili’nin AP’deki başkan yardımcılığı görevi de elinden alınmıştı. Fransa’nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, Kaili’nin başkan yardımcılığı görevinin elinden alınması 1’e karşı 625 milletvekilinin oyuyla kararlaştırılmıştı.​​​​​​​ (HABER MERKEZİ)

Etiketler Yunanistan Eva Kaili