Avrupa Süper Ligi'nden dört ayrılık daha

Altı İngiliz kulübünün ardından Inter, Atletico Madrid, Milan ve Juventus da Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın önde gelen 12 kulübünün kurduğu fakat kısa sürede dağılmaya başlayan Avrupa Süper Ligi'nden 3 takım daha çekildi. İtalya Serie A ekiplerinden Inter, Milan ve Juventus ile İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid, organizasyondan ayrıldıklarını açıkladı. Juventus ise 'Avrupa Süper Ligi'nin gerçekleşmesi imkânsız görünüyor' ifadesini kullandı.

Inter kulübünden yapılan açıklamada "Taraftarlara her zaman en iyi futbol deneyimini yaşatmak için kararlıyız; yenilik ve kapsayıcılık, kuruluşumuzdan bu yana DNA'mızın bir parçasıdır. Futbol endüstrisini geliştirmek için tüm paydaşlarla olan ilişkimiz asla değişmeyecek" denildi.

Futbola olan ilgiyi artırmak için rekabetin de geliştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, kulübün Avrupa Süper Ligi'nin bir parçası olamayacağı ifade edildi.

Atletico Madrid ve Milan da kulübün resmî sitesinden yapılan açıklama ile ayrılık haberini duyurdu. Juventus kulübü ise yaptığı açıklamayla organizasyonun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

Avrupa Süper Ligi'ne katılımları resmi olarak süren ekipler sadece Real Madrid ve Barcelona. Juventus, Milan, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Atletico Madrid ve Inter ise resmi olarak ayrıldı. (HABER MERKEZİ)