Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının önü açıldı

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek "rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine" karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi.

Karar sonrası Avrupa Süper Ligi girişiminde başı çeken LaLiga yönetiminden şu açıklama yapıldı:

"Bugün Avrupa Süper Ligi'nin bencil ve elitist bir model olduğunu her zamankinden daha fazla vurguluyoruz."

Avrupa Süper Ligi'nin ana sponsoru A22 Sports CEO'su Bernd Reichart ise kararla ilgili olarak, "Yarışma hakkını kazandık. UEFA'nın futboldaki tekeli bitti. Futbol artık özgür. Kulüpler artık yaptırımlardan korkmuyor ve geleceklerini belirleyebilecekler" diye konuştu.

2025-2026 SEZONUNDA BAŞLAYABİLİR

Sport'un karar sonrasında geçtiği habere göre Avrupa Süper Ligi'ne 2025-26 sezonunda başlanması planlanıyor. Buna göre Şampiyonlar Ligi'nin 2024-25 sezonunda son kez düzenlenebileceği vurgulandı. 

UEFA'nın belirlediği yeni formatlı Şampiyonlar Ligi ise ilk kez gelecek sezon oynanacak. 

Ne olmuştu?

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri Avrupa Süper Ligi'ni kurmuş ancak FIFA ve UEFA'nın karşı çıkışı, bu ligde oynayacak futbolcuların diğer turnuva ve liglerde oynamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından konu yargıya taşınmıştı. (SPOR SERVİSİ)