Avrupa'nın dev bankası Türkiye'den çekilme kararı aldı

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Avrupa'nın dev bankasının Türkiye'den çekilme kararı aldığını duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en büyük tarım bankası olarak bilinen Rabobank, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Bu kararın ardından Rönesans Holding, Rabobank'ı satın almak üzere hisse devir anlaşması imzaladı.

Rönesans Holding ile Rabobank International Holding B.V. arasındaki anlaşmaya göre, Rabobank A.Ş.'nin tüm hisseleri, düzenleyici kurum onayları tamamlandıktan sonra Rönesans Holding'e devredilecek.

Bu önemli gelişme, eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından sosyal medyada duyuruldu. Prof. Dr. Babuşçu, ''Avrupa’nın en büyük tarım bankası Rabobank Türkiye’den çekiliyor. Rönesans Holding, Rabobank'ı satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı. Rönesans Holding ile Rabobank International Holding B.V. arasındaki anlaşmaya göre, 2014 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren büyük ölçekli kurumsal müşterilere hizmet veren Rabobank A.Ş.’nin tüm hisseleri, düzenleyici kurum onaylarının tamamlanmasının ardından Rönesans Holding’in olacak…'' dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)