Avrupa'nın faşist liderleri İtalya'da buluştu

Macaristan Başbakanı Orban, Hollanda Özgürlük Partisi lideri Wilders, Portekiz'den Chega lideri Ventura, İspanya'dan Vox'un sözcüsü Antonio Fuster, İtalya'da Salvini'nin mitinginde buluştu.

Fotoğraf: Viktor Orban / X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Avrupa'nın faşist liderleri, İtalya'da mülteci gemisini karaya yanaştırmadığı için 6 yıl hapis talebiyle yargılanan Lig Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini'ye destek verdi.

Faşist liderler, Lig Partisi'nin Pontida'daki yıllık mitinginde bir araya geldi.

AA'nın aktardığına göre Lig Partisi lideri, Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Salvini'nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Macaristan Başbakanı ve Fidesz lideri Viktor Orban, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri ırkçı siyasetçi Geert Wilders, Portekiz'den Chega lideri Andre Ventura, İspanya'dan Vox'un sözcüsü Jose Antonio Fuster katıldı.

Salvini, mitingde yaptığı konuşmada, kendisi hakkındaki davada görevini yapanların yargılandığını ifade ederek "Başım dik. Ulusal sınırları savunan bir kişiyi tutuklayabilirler ama tüm halkı tutuklayamazlar. Aslında bugün Pontida'da doğan Avrupa halklarının kutsal ittifakı. Siz ve çocuklarımız için vazgeçmeyeceğim" dedi.

ORBAN: GÖÇMENLERİ BRÜKSEL'E GÖTÜRÜP AB OFİSİNİN ÖNÜNE YERLEŞTİRECEĞİZ

Mitingde en çok ilgi gören isimlerin başında gelen Macaristan Başbakanı Orban da Salvini'nin düzensiz göçe karşı İtalya sınırlarını korumak istediğini savunarak "Biz, Macaristan'da Salvini'yi kahraman olarak görüyoruz çünkü o, sınırları kapattı. İtalyanları savundu" dedi.

Orban, "Avrupa'da düzensiz göç devam ederse göçmenleri Budapeşte'den Brüksel'e götürüp AB ofislerinin önüne yerleştireceğiz. Göçmenleri istiyorlarsa onlar tutsunlar. İmkansız olduğunu düşünmeyin, biz yaşayan örneğiz. Macaristan'da göçmen sayısı sıfır. Kaçak göçmenlerin girmesine izin vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Portekiz'den aşırı sağcı lider Ventura da "Salvini, bu ülkenin korunması gerektiğine inanmaya devam ettiği için zulüm görüyor. Hepimiz onu savunmalıyız. Avrupa genelinde daha fazla Salvini'ye ihtiyacımız var." dedi.

(ANADOLU AJANSI)