Avukat Diren Cevahir Şen: 30 bin kadın vardı, 13 kişi zıpladı demek saçmalık

8 Mart'ta Beyoğlu'nda yapılan Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan 13 kişi dün gece evlerinden gözaltına alındı. Avukat Diren Cevahir Şen, kadınların gözaltı gerekçesini “Maskeli oldukları için slogan atıp atmadıklarının tespit edilemediği belirtiliyor. Ritme ayak uydurdukları görülmüş ve buna göre gözaltına alınmışlar. Orada 30 binin üzerinde kadın vardı” sözleriyle anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, 8 Mart'ta Beyoğlu'nda yapılan Feminist Gece Yürüyüşü'nün ardından atılan sloganlar nedeniyle 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Beyoğlu ilçemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli gruplarca 'Feminist Gece Yürüyüşü' adı altında yapılan eylem sonrasında slogan atan gruba ait görüntüler incelenmiştir. Konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 10.03.2021 tarihinde düzenlenen operasyonda açık kimlikleri tespit edilen (18) şüpheli şahıstan (1) yaşı küçük şahıs olmak üzere, toplam (13) şüpheli şahıs 10.03.2021 tarihinde yakalanmıştır” denildi.

‘UYDURMA VE SAÇMALIK ÖTESİ, ORADA 30 BİN KADIN VARDI’

Avukat Diren Cevahir Şen, gözaltında tutulan kadınlara iki türlü suçlama yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Kadınlara yönelik suçlamanın 2911 sayılı kanuna yani Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet ve cumhurbaşkanına hakaret şeklinde yapıldığını görüyoruz. Hakaretin gerekçesi de iki slogan: ‘Tayyip kaç kaç, kadınlar geliyor’ ve ‘Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyiptir.’ Bu sloganlarla zıplamaları ve 'ritmik olarak uyum sağlamaları' gerekçe gösteriliyor.”

Avukat Diren Cevahir Şen.

Şen, İstanbul’daki feminist gece yürüyüşünün 19 yıldır yapıldığını hatırlatarak, 8 Mart akşamı yapılan yürüyüşe ilişkin herhangi bir yasaklama ya da kısıtlama getirilmediğini vurgulayarak suçlamaların “uydurma ve saçmalık ötesi” olduğunu belirtti:

“Etkinliği düzenleyen tertip komitesindeki arkadaşların yaptığı görüşmelerden biliyoruz ki polisin herhangi bir kısıtlaması yoktu. Nasıl ve nereden yürüneceğini bile kendileri gösterdiler. Buna rağmen Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek gibi suçlamalarla karşılaşıyoruz. Uydurma ve saçmalık ötesi bir şey bu yaşadığımız. Maskeli oldukları için slogan atıp atmadıklarının tespit edilemediği belirtiliyor. 'Ritme ayak uydurdukları' görülmüş ve buna göre gözaltına alınmışlar. Ama orada 30 binin üzerinde kadın vardı.”