Avukat Hakları Grubu Ankara’nın başkan adayı Hakan Gönenç oldu

Avukat Hakları Grubu Ankara, 7 ay sonra yapılacak olan Ankara Barosu seçimlerinde adaylarının Hakan Gönenç olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu’nun 7 ay sonra yapılacak olan olağan genel kurulu öncesi başkan adayları belli olmaya başladı.

Avukat Hakları Grubu Ankara, başkan adayını açıklamak üzere Goethe Enstitüsü'nde tanıtım toplantısı düzenledi. Grubun Ankara Barosu Başkan Adayı Hakan Gönenç oldu.

'LÜKS BALIK LOKANTALARINDA DEĞİL, MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ'

Avukatların alkışları eşliğinde kürsüye çıkarak konuşma yapan Gönenç, 2022 Ekim ayında yapılacak olan seçimlerde, Avukat Hakları Grubu Ankara’nın başkan adayı olduğunu söyledi.

Avukatlık mesleğini masa başında değil, adliyelerde koşturarak yaptığını ifade eden Gönenç, “Baroyu basamak olarak görmeyeceğiz. Parasal çıkar gütmeyeceğiz. Kapalı kapılar ardında gizli hesaplar yapmayacak, şeffaf olacağız. Güç sarhoşluğu ve makam hırsı ile görevden almalara izin vermeyeceğiz. Makam odalarımızda değil sahada olacağız. Lüks balık lokantalarında, hafta sonu brunchlarında değil, sıkıntı yaşadıkları yerlerde meslektaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

'ÇOKLU BARO UYGULAMASININ TOZLU RAFLARDA YERİNİ ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Ankara Barosu Başkanı seçilmesi durumunda kimsenin boyunduruğunda olmayacağını, siyasi partilerden asla medet ummayacağım kaydeden Gönenç, şunları söyledi:

“Baronun parçalanmasına yol açan, Ankara Barosu’nu avukatın barosu olmaktan çıkaran uygulamalara izin vermeyeceğiz. Çoklu baro uygulamasının tarihin tozlu raflarında yerini alması için çalışacağız. Son söz olarak; ben değil biz varız.”

MEVCUT BAŞKAN KORANEL DE ADAY

Ankara Barosu Başkanlığı için daha önce Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSA) mevcut Baro Başkanı Kemal Koranel adaylık açıklaması yaparken, aynı gruptan aday adaylığı açıklayan isimler arasında Veysel Kırıcı, Ali Özdemir, Fevzi Gümüş, Deniz Aksoy, Onur Tatar yer alıyor.

DSA’nın adayı yakın zamanda yapılacak ön seçimle belli olacak. (DUVAR)