Avukat Peker'i vuran zanlı tutuklandı

İstanbul'da Avukat Nur Peker'i evinin önünde "Abla bakar mısın" dedikten sonra silahla yaralayan zanlı, kamera kayıtlarından yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 20 Ocak Perşembe günü Avukat Nur Peker'in yanına eve gireceği sırada silahlı bir kişi geldi. Binanın içinde oldukları sırada şüpheli, "Abla bakar mısın" diye seslenmesinin ardından yarım metre kadar mesafeden bacağına iki el ateş etti. Hastaneye kaldırılan Peker, ilk ifadesinde kendisine saldıran kişiyi tanımadığını söyledi.

'KAMERA KAYITLARINDAKİ KİŞİ BEN DEĞİLİM'

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüpheli Canip K.'yi 3 Şubat'ta gözaltına aldı. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda şüpheli Canip K.'nin, Nur Peker'i tanımadığını iddia ederek, "Şikayetçiyi tanımam neden vurayım. İlk defa ismini ben burada duydum, kamera kayıtlarındaki kişi ben değilim. Ben emlakçıyım" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. 

Hakimlik, şüphelinin yakalanmasına ilişkin polis ekiplerinin tutanaklarını, Nur Peker'in beyanlarını, kamera kayıtlarını da dikkate alarak eylemin silahla işlenmiş olması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. (İSTANBUL-DHA)

Etiketler avukat nur peker silah