Avukat Rişvanoğlu ‘Türk İntikam Tugayları’ tarafından tehdit edildi

Adana’da avukat Şiar Rişvanoğlu, arabasına yapıştırılan ve “Türk İntikam Tugayları” imzası taşıyan bir notla tehdit edildi.

Şiar Rişvanoğlu (Fotoğraf: Gazete Duvar)
Google Haberlere Abone ol

ADANA- Adana'da Şiar Rişvanoğlu, 16 Ekim Çarşamba günü, ofisinde bulunduğu sırada kendine 'Türk İntikam Tugayları' diyen bir grup tarafından tehdit edildi.

Rişvanoğlu’nun arabasının camına bırakılan tehdit notu 'Türk İntikam Tugayları' imzası taşıyor. 

Kesici aletlerle arabasının lastikleri kesilen Rişvanoğlu’nun arabasının camına da bir tehdit notu bırakıldı. 'Türk İntikam Tugayları' imzası taşıyan notta, “Komünist vatan haini Şiyar Rişvanoğlu; Bayraklı mayraklı Filistin şovlarıyla, Siyonizm laflarıyla, açlık yoksulluk edebiyatıyla kendini kamufle edeceğini zannediyorsan yanılıyorsun! Aziz Devletimize, onun askerine, polisine, uzanan dilini keser, kafanı kırar, Türkün üç hilalini alnına kazırız! Savunduğun o Polonez molonez işçileri, terörist Kürtler, LGBTI… falan da seni kurtaramaz haberin olsun. Bir daha uyarmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

'BARODA YAPTIĞIM KONUŞMA HEDEF ALINDI'

Konuya dair konuştuğumuz Rişvanoğlu da söz konusu tehdidin baroda yaptığı konuşmanın neticesinde düzenlendiğine işaret etti. Rişvanoğlu, “Ben genel kurulda önce Polonez işçilerine ve işçi sınıfına yapılan saldırılardan söz ettim. Toprağı savunduğu için yaşamını yitiren Reşit Kibar’dan söz ettim. Hakkari’de öldürülen ve zanlının 3 yıl hapis cezası aldığı ancak sadece 1 yıl yattığı Sürmi İnce’ye değindim. Filistin mücadelesine değindim; Kürecik ve İncirlik sınırı hattının kapatılması ve Ceyhan boru hattından yapılan sevkiyatın durdurulması için bir önerge verdim. Genel tablo buydu. Bu kadar öfkenin sebebi, Kürt ve Filistin meselesinin hassaslığı. Yerli işbirlikçilere ve siyasi iktidarın İsrail ile ticaretine vurgu yaptım. Aslında benim hep genel kurullarda vurguladığım konulardı bunlar. Bu dönemde birleşik bir sunuşla dile getirilmesi etki etti. Genel kurulda da beni susturmaya çalıştılar. Daha önce Kürdistan gibi kavramları kullandığım için saldırıya uğramıştım. Bu sefer daha ‘kibar’ bir konuşma yapmıştım ama düşman anlayış yine saldırı yaptı” diye konuştu.

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, Şiar Rişvanoğlu’na yönelik tehdide karşı basın açıklaması yaptı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi de Şiar Rişvanoğlu’na yönelik tehdit söylemlerine karşı bugün saat 14.00’te Adana Adliyesi'ne giderek konuya ilişkin suç duyurusunda bulunurken, adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan avukat Sergen Nisanoğlu, söz konusu olayın münferit bir vaka olmadığını dile getirdi. Nisanoğlu, saldırıların örgütlü bir biçimde yürütüldüğünü belirterek “Baro genel kurullarını terk etmeyeceğiz” dedi.