Avustralya: Hamas’ı destekleyen tweet’i beğenenlere vize verilmeyecek

ASIO Başkanı Burgess, Hamas’ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıyı destekleyen sosyal medya paylaşımlarını beğenmenin vize başvurularının reddedilmesine sebep olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'den kaçan Filistinlilere vize verilmesine ilişkin tartışmaların gündemde olduğu Avustralya'da, Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı (ASIO) Başkanı Mike Burgess konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Burgess, Hamas'a desteğin Avustralya'ya gelme olanağını ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Hamas’ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıyı destekleyen sosyal medya paylaşımlarını beğenmenin bile vize başvurularının reddedilmesine sebep olabileceğini söyleyen Burgess, şu ifadeleri kullandı:

“Filistin’i destekliyorsanız, Avustralya’ya girmeniz sorun olmayabilir çünkü bu kendi başına bir sorun değil. Ama aynı zamanda şiddet içeren aşırılıkçı bir ideolojiniz varsa veya bir terör örgütüne maddi veya finansal destek sağlarsanız, bunun bir sorun olacağını da söyledim. Eğer terörizmin sorun olmadığını düşünüyorsanız, İsrail devletinin yok edilmesinin sorun olmadığını düşünüyorsanız, Hamas’ın ve 7 Ekim’de yaptıklarının iyi olduğunu düşünüyorsanız, güvenlik soruşturmasından geçemezsiniz. Eğer, 7 Ekim'in kabul edilebilir olduğunu söyleyen bir tweet atıyorsanız, bir tweet'i yeniden paylaşıyor ya da beğeniyorsanız, bu sorun olacaktır."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)