Avustralya'da 8 yaşındaki çocuğu öldüren tarikat yargılanıyor

Tip 1 diyabet hastası Elizabeth Sthrus'a insülin vermedikleri için 'cinayet' suçlamasıyla yargılananlar arasında, çocuğun ebeveynleri de yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da, diyabet hastası sekiz yaşındaki bir kız çocuğu, 'dini inançları' gerekçe göstererek insülin vermeyerek ölümüne sebep olduğu iddia edilen tarikatın üyeleri yargılanmaya başlandı. Tip 1 diyabet hastası sekiz yaşındaki Elizabeth Sthrus, Ocak 2022'de Brisbane kentinin 125 kilometre batısında yer alan Toowomba'daki evinde ölü bulunmuştu. Kız çocuğa neredeyse bir hafta boyunca insülin verilmediği iddia ediliyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre savcılar, 'Azizler' diye bilinen tarikatın, çocuğa insülin vermek yerine iyileşmesi için 'tanrıya dua ettiklerini' savunuyor. Hepsi mahkemede kendilerini temsil etmeyi seçen 14 sanığın arasında kız çocuğun anne ve babası da var.

BABASI VE TARİKAT LİDERİNE 'CİNAYET' SUÇLAMASI

Elizabeth'in babası 52 yaşındaki Jason Struhs ve tarikatın lideri 62 yaşındaki Brendan Stevens'a cinayet suçlaması yöneltildi. Savcılar ikilinin grubun diğer üyelerini teşvik ettiklerini ve tarikat üyelerine talimat verdiklerini söylüyor. 49 yaşındaki anne Kerrie Struhs, 21 yaşındaki ağabey Zachary Struhs ve yaşları 22 ila 67 arasında değişen diğer 10 sanık da ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor.

Avukat istemeyen grup, suçlamalara resmi bir yanıt vermedi. Bu nedenle suçlamaları reddettikleri varsayıldı. Karmaşıklığı nedeniyle dava jürili olmayacak ve bir yargıç tarafından görülecek. Duruşmaların üç ay sürmesi bekleniyor. Savcı Caroline Marco açılış konuşmasında, "Elizabeth, akıllı ve dindar bir çocuktu. Ancak ailesinin ondan insülin esirgemesinin sonuçlarını anlamak için çok küçüktü. Bunun bedelini de kendi yaşamıyla ödedi" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)