Avustralya'da telekomünikasyon devinin CEO'sundan 'Nazi selamı' özrü

Uydu ve kablo yayın hizmeti sağlayıcısı Foxtel'in CEO'su Patrick Delaney, Nazi selamı verdiği fotoğrafının ortaya çıkması üzerine özür diledi, yanlış anlaşıldığını iddia etti.

Fotoğraf: Hugo Heimendinger/ Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya merkezli uydu ve kablo yayın hizmeti sağlayıcısı Foxtel'in Üst Yöneticisi (CEO) Patrick Delaney, Nazi selamı verdiği fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından Yahudi toplumundan gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Avustralya'nın medya ve telekomünikasyon devi Foxtel'in CEO'su Delaney, Nazi selamı verdiği fotoğrafının ortaya çıkması üzerine kendisine yöneltilen tepkilerin ardından konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Delaney, o dönem başkanı olduğu Fox Sports adlı televizyon programının setinde çekilen fotoğrafın yaklaşık 10 yıl öncesine ait olduğunu aktardı.

'EYLEMLERİMİN CİDDİYETİNİN FARKINDAYIM'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, fotoğrafın çekildiği anlarda Western Sydney Wanderers isimli futbol kulübü taraftarlarının tezahüratını yaptığını savunan Patrick Delaney, söz konusu tezahürat ile Nazi selamı arasındaki benzerlik nedeniyle yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Bu fotoğrafın kendi 'değer, inanç ve aile bağlantılarına aykırı olduğunu' savunan Delaney, yanlış anlaşılmasına neden olan davranışından duyduğu derin pişmanlığı ifade etmek üzere Yahudi liderlerle görüşmelerini sürdüreceğini ifade etti.

"Irkçılığın hiçbir şekli kabul edilemez ve ben eylemlerimin ciddiyetinin farkındayım" diye konuşan Patrick Delaney, 'çok üzgün olduğunu ve başta Yahudi topluluğu üyeleri olmak üzere incinen ya da kırılan herkesten özür dilediğini' kaydetti.

Söz konusu fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından Avustralya Yahudi Konseyi, Delaney'nin 'derin endişe veren eylemlerini' kınadıklarını ifade eden bir açıklama yapmıştı.

(ANADOLU AJANSI)