Avusturya'da binlerce aşı karşıtı sokağa indi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Covid-19 kısıtlamalarını ve aşı zorunluluğunu protesto eden yaklaşık 44 bin kişi eylem düzenledi. Eylemde gazetecilere de saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'da hükümetin korona virüsü kısıtlamalarını ve fiili aşı zorunluluğunu protesto eden binlerce kişi sokağa indi. Eylemde gazetecilere de saldırı düzenlendi. 

Ülkenin başkenti Viyana'daki eylemde, aşı konusunda getirilen zorunluluklar ve aşısızların zaruri ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmasının geçici olarak yasaklanması protesto edildi. Viyana'da yaklaşık 44 bin kişinin sokağa çıktığı, 1400'e yakın da polisin görevlendirildiği açıklandı.

Üç kişinin maske takmadığı ve havai fişek kullandığı için gözaltına alındığı belirtilirken, eylemi izleyen gazetecilere kar topu ve buzla saldırı düzenlendi. Polis, bir muhabirin kişisel olarak saldırı girişimine maruz kaldığını da açıkladı.  

Faşist Özgürlük Partisi'nin lideri Herbert Kickl eylemde yaptığı konuşmada protestoların devam edeceğini söylerken, halkın hükümetin kendilerine ne yaptığının henüz farkına varmadığını savundu. Eylemde "Zorunlu aşıya hayır" ve "Ellerinizi çocuklarımızdan çekin" yazılı pankartlar taşındı.

Viyana'daki eylemle eş zamanlı olarak Klagenfurt'ta 2 bin 500, Linz kentinde de 150 kişinin benzer bir protesto düzenlediği belirtiliyor. Başkent Viyana, geçtiğimiz hafta da aşı karşıtlarının eylemine sahne olmuştu.

Korona virüsü vaka sayılarının arttığı Avusturya, bu sene yeniden kapanma tedbirlerini yürürlüğe sokan ilk Avrupa ülkelerinden biri olmuştu. Ülkede aşıların da şubat ayından sonra zorunlu hale getirilmesi planlanıyor. 

8.9 milyon nüfuslu Avusturya'da pandeminin başından bu yana 1.2 kişi Covid'e yakalandı; 13 binden fazla kişi öldü. (DIŞ HABERLER)