Ayasofya Baş İmamı'nın gündemi ekonomi: Faizle mücadele İslam'ın emri

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yönünde mesajlar atan Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynu Kalın ekonomiyi de gündemine aldı. Boynukalın Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaptığı siyasi açıklamalarla zaman zaman iktidar milletvekillerinin de tepkisini çeken Ayasofya Camisi Baş İmamı Mehmet Boynukalın, İstanbul Sözleşmesi'nden sonra ekonomiyi gündemine aldı ve faizin düşürülmesinin İslam'ın emri olduğunu söyledi.

Boynukalın Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

- Bundan yüz yıl önce olduğu gibi istiklal mücadelesi veriyoruz yedi düvele karşı. Terörle, ekonomik savaşla vs. üzerimize geliniyor. Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir. Allah millete, devlete zeval vermesin. Yolunda olanlara Rabbimiz yardım edecektir. 

Bakara Suresi'nden 155 ve 157. ayetleri paylaşan Boynukalın şunları yazdı: 

-Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler. İşte rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır."

- Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir. (HABER MERKEZİ)